چرا کرمان محروم ماند؟

به گزارش وبلاگ نشر، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی گفت: عدم برخورداری استان و جنوبشرق از منابع نفتی و مرز آبی توسعه را با محدودیت های جدی روبرو کرده است.

چرا کرمان محروم ماند؟

به گزارش وبلاگ نشر، سیدحسین مرعشی شامگاه جمعه دهم آبان ماه در پنجمین جلسه تخصصی بررسی چالش های توسعه استان در محل دفتر جمعیت توسعه و آزادی استان کرمان با مقایسه نسبی استان هایی که ازمزیت های توسعه ای بهره مند هستند، اضافه نمود: توسعه استان کرمان و نظیر آن، که در پشت این خشکی هستند کار بسیار سختی است و به طور نسبی در مقایسه با استان هایی که دسترسی به مرزآبی دارند شراط ما سخت تر است.

وی مرز آبی، موقیعت جغرافیایی و وجود زیرساخت های تولید منابع پایدار را از جمله زمینه های رشد اقتصادی برشمرد و اظهار کرد: استان هایی که مرز آبی دارند و از نظر جغرافیایی در همسایگی کشورهای دیگر واقع شده اند در جهت توسعه آسانتری قرار دارند و از آنجایی که اقتصاد کشور ایران نیز به نفت و صنایع جانبی وابسته است این مهم را نیز در توسعه نمی توان نادیده گرفت.

عضو شورای راهبردی جمعیت توسعه و آزادی استان کرمان عدم دسترسی به مرز آبی و عدم برخورداری از منابع نفت و گاز را از عوامل مهم در ایجاد شرایط توسعه ای سخت بیان کرد و گفت: توسعه کشور و استان مرهون زحمات افراد زیادی است و هر کس در کرمان مسئولیت می پذیرد، علاقه مند به توسعه دارد و وظیفه بزرگی را بر عهده داشته و خواهد داشت.

رتبه اول کشاورزی استان کرمان با تهدید روبرو شده است

مرعشی اضافه نمود: استان به خاطر هجم تولید اقتصادی، در رتبه نهم کشور قرار گرفته است و در بخش کشاورزی، صیفی جات و سبزیجات جیرفت حرف اول را می زند اما الان با توسعه گلخانه ها در کشور، این رتبه با تهدید روبرو شده است.

سخنگوی حزب کارگزاران از کاهش سهم استان از بازار کشاورزی کشور سخن به میان آورد و اضافه نمود: حفظ سهم استان از بازار صیفی جات و سبزیجات مهم است و باید برای توسعه گلخانه ها در کرمان توجه و حساسیت داشته باشیم تا سهممان را در بازار کشور حفظ کنیم.

وی بر لزوم توجه به تامین زیرساخت های توسعه بخش کشاورزی تاکید و شرح داد: موقعیت کشاورزی منطقه کاملا خصوصی است و نهادهای غیر دولتی متولی هستند و کشاورزی استان متکی به فعالیت سخت کشاورزانی است که این سامان را ایجاد کردند و توانستیم با تلاش تاریخی کشاورزان جایگاه خوبی را رقم بزنیم به طوری که هم اکنون سطح زیر کشت در استان کرمان در حدود 700 هزار هکتار است که 60 در صد باغات را تشکیل می دهند و در یک دوره ای در زمینه تولید و صادرات پسته، ایران رتبه اول را در جهان داشت که هم اکنون به رتبه دوم کاهش پیدا کرده است.

مرعشی وجود معادن را از دیگر زیرساخت های مهم اقتصادی استان کرمان دانست و اضافه نمود: معادن نقش مهمی را در اقتصاد استان ایفا می کنند. در گذشته فعالیت معدنی خوبی داشتیم و نقش کرمان در تولید مس کشور بی رقیب بود.

سهم 30 درصدی استان کرمان از صنایع لاستیک کشور

وی سهم استان کرمان را از صنایع لاستیک کشور 30 در صد دانست و اضافه نمود: اگر کارخانه لاستیک سازی جیرفت عملیاتی نگردد یا لاستیک شاخص تقویت نگردد ممکن است سهم 30 درصدی ما از این بازار کم گردد.

استاندار اسبق کرمان تقویت صنعت خودرو سازی را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: تقریبا 8 در صد از تولید خودروی کشور در کرمان صورت می گیرد و در صورت عبور کشور از تحریم ها، بر اساس انعقاد قراردهای اجرا شده، پیش بینی می گردد به 30 در سهم تولید خودرو برسد.

سخنگوی حزب کارگزارن عدم توسعه متوازن استان را از دیگر چالش های پیش رو بیان کرد و گفت: همیشه این دغدغه وجود دارد که استان کرمان باید به صورت متوازن توسعه پیدا کند تا اینکه از مهاجرت جلوگیری گردد و آرایش جمعیتی رعایت گردد.

در توسعه کرمان باید نگاه پر رنگی به جنوبشرق داشته باشیم

وی با بیان این مطلب که در توسعه کرمان باید نگاه پر رنگی به جنوبشرق داشته باشیم شرح داد: اگر از آنچه بیان شد غفلت کنیم بافت جمعیتی دستخوش تغییرات ناخوشایندی می گردد.

مرعشی خلق مزیت را برای هر گونه سرمایه گذاری مورد تاکید قرار داد و اضافه نمود: باید در برخی از موارد برای سرمایه گذاری مزیت خلق کنیم و استفاده از فرصت های کوتاه که نمونه خاص آن ارگ جدید و صنایع خودرو سازی است می تواند الگوی مناسبی باشند و تا زمانی افراد صاحب فکر و اندایشه وارد عمل نشوند هیچ کاری عملیاتی نخواهد شد.

وی با ابراز تاسف از هر گونه تنگ نظری در برخورد با سرمایه گذاران و ایجاد اشتغال اضافه نمود: توسعه، بلند نظری لازم دارد و با تنگ نظری نمی توان کار کرد، و می طلبد با بلند نظری با طرح ها و ایده ها برخورد گردد. اگر قرار باشد با هر برنامه ای برای توسعه استان یک چنین برخوردهایی صورت بگیرد، نمی توانیم شاهد رونق اقتصادی باشیم که متاسفانه امروز تنگ نظری ها به یک فرهنگ غلط ملی تبدیل شده اند.

کمتر از 2 درصد اقتصاد استان را موسسه مولی الموحدین ایجاد کرده است

این فعال سیاسی اصلاح طلب در ادامه سخنانش با اشاره به فعالیت های موسسه مولی الموحدین گفت: کمتر از دو درصد اقتصاد استان را این موسسه ایجاد کرده است، ما خجالت می کشیم که چرا 10 تا پروژه مشابه ارگ جدید در جیرفت، بافت، کوهبنان و راور نداریم؛ آن وقت عده ای به دنبال بزرگنمایی هستند و می گویند همه اقتصاد استان دست افراد خاص است.

وی در ادامه اضافه نمود: نیروی انسانی در امنیت می تواند کار کند و در شرایطی به مسائل با تنگ نظری نگاه کنیم کاری پیش نمی رود.

حرف بیجا زدن باب شده است

مرعشی با ابراز نگرانی از قضاوت های ناعادلانه نسبت به فعالیت برخی از موسسات خاطرنشان کرد: متاسفانه حرف بیجا زدن باب شده است و در جایی عنوان شده است که 60 در صد اقتصاد کشور دست آستان قدس و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء است که کاملا یک حرف مفت است.

وی شرح داد: برخورد با مسائل باید با بزرگ منشی باشد و هر کس و ارگانی برای توسعه اعلام آمادگی کرد باید استقبال کرد و اگر همه بحث اصولگرایی و اصلاح طلبی را کنار بگذارند و فعال بشوند حریف بزرگی کشور و کرمان نخواهیم شد و چرا تجربه های و نیروهای خودمان را تحمل نمی کنیم.

کننده اسبق مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی توسعه شتابان متکی به ایجاد یک فضای امن برای حفظ سهم بازار موجود را متذکر شد و گفت: با خلق مزیت و نگاه متوازن به توسعه جنوبشرق می توانیم به آینده امیدوار باشیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "چرا کرمان محروم ماند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا کرمان محروم ماند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید