معرفی انواع دمنوش های گیاهی

به گزارش وبلاگ نشر، دمنوش گل گاوزبان، دمنوش نعناع، دمنوش بابونه، دمنوش زنجبیل، دمنوش رازیانه، دمنوش بادرنجوبیه، دمنوش دارچین و دمنوش به از انواع دمنوش های گیاهی هستند.

معرفی انواع دمنوش های گیاهی

وبلاگ نشر | سرویس آشپزی - دمنوش نوعی نوشیدنی گیاهی است که با استفاده از گل، برگ، ساقه، ریشه، دانه، پوست میوه یا اجزای دیگر گیاهان دارویی که قابل حل در آب است، بصورت خشک یا تازه تهیه می شود. دم کردن گیاهان و میوه ها یا دریافت عصاره آن ها یکی از متداول ترین و قدیمی ترین روش های مصرف داروهای گیاهی است. روش تهیه انواع دمنوش های گیاهی به این صورت است که ابتدا روی گیاه که به طرز صحیحی خرد شده آب جوش می ریزند، سپس آن را به مدت 5-3 دقیقه در یک ظرف در بسته شیشه ای یا چینی مثل قوری یا لیوان می گذارند و گاهی آن را هم می زنند و سپس مایع را از کاغذ صافی رد کرده و می نوشند.

در ایران از گذشته بسیار دور مصرف انواع دمنوش گیاهی مرسوم بوده اما در سال های اخیر، علاقه دوباره به دمنوش های گیاهی و میوه ای به طور چشم گیری افزایش یافته است. دلایل این علاقه روزافزون را می توان در موارد مختلفی جستجو کرد. برخی افراد برای بهره بردن از فواید درمانی از این دمنوش ها استفاده می کنند. برخی برای تنوع بخشیدن به نوشیدنی روزانه و برخی نیز به خاطر اینکه دمنوش را یک نوشیدنی شیک می دانند، برای پذیرایی از آن استفاده می کنند.

نکته قابل توجه در مصرف این دمنوش ها این است که با اینکه گیاهان دارویی منشاء طبیعی دارند و در مقایسه با داروهای شیمیایی عوارض کم تری ایجاد می کنند، اما مصرف بی رویه یا غیرعلمی برخی از این گیاهان می تواند موجب عوارض ناخواسته و حتی مسمومیت های شدید شود؛ بنابراین مصرف دمنوش ها نیز همانند داروهای شیمیایی باید با آگاهی و پس از اطلاع از سازوکار عمل آن ها باشد.

تفاوت انواع دمنوش های گیاهی با چای

چای نوعی نوشیدنی است که از برگ گیاهی به نام کاملیا سیننسیس تهیه می شود. مانند چای سیاه یا چای سبز اما دمنوش یا چای گیاهی از برگ، گل، پوست درخت (مانند دارچین)، میوه، ریشه و یا دانهٔ گیاهانی بخصوصی به غیر از کاملیا سیننسیس تهیه می شود.

تفاوت دمنوش با جوشانده

در دمنوش گیاه را کمی کوبیده و در آب جوشیده شده به مدت چند دقیقه در حالی که در ظرف بسته است، روی بخار ملایم قرار می دهند و بعد صاف می کنند. نوشیدنی حاصل از ، گل ختمی، به لیمو، سنبل الطیب نوعی دمنوش گیاهی است.

در مقابل اگر گیاه را مستقیم با آب سرد یا گرم بجوشانند، جوشانده ای بدست می آید که خاصیت و اثر آن قوی تر از دمنوش است، چرا که حین جوشاندن مواد بیشتری از گیاه خارج می شود. بسیاری از گیاهان باید به صورت دم کرده استفاده شود و اگر بر اثر ناآگاهی یا غفلت جوشانده شود، خاصیت آن تغییر می نماید و گاهی موادی از گیاه آزاد می شود که دارای عوارض ناگواری خواهد بود.

در سایت وبلاگ نشر مجموعه ای کامل و جامع از انواع دمنوش های گیاهی همراه با طرز تهیه، طریقه و مقدار مصرف و همچنین عوارض و مضرات مصرف این دمنوش ها برای شما گردآوری شده است. امیدواریم از این مجموعه به بهترین نحو استفاده کنید.

دمنوش گل گاوزبان

گل گاوزبان گیاه علفی پرخاصیت و خوش طعمی به طول 40 تا 70 سانتی متر است که بسیاری از افراد به دلیل داشتن خاصیت آرام بخش از آن استفاده می کنند. گل گاوزبان را به روش های مختلف می توان میل کرد ولی دم کردن آن مرسوم تر است.

در قدیم به گل گاوزبان لسان الثور می گفتند. این گیاه در زبان های دیگر معادلی ندارد زیرا تنها در دامنه کوه های البرز به عمل می آید و با گیاه دیگری که در آذربایجان و شهرهای دیگر ایران و کشورهای دیگر می روید و به غلط به آن گل گاوزبان گفته می شود، نسبتی ندارد. گل گاوزبان دارای طبعی گرم و اثری نشاط آور است و مشهورترین خاصیت آن تقویت تمام بدن و خاصیت آرام بخشی است. به وسیله لینک زیر با طرز تهیه دمنوش گل گاوزبان و خواص گل گاوزبان آشنا شوید.

طرز تهیه دمنوش گل گاوزبان + خواص گل گاوزبان

دمنوش چای سبز

این روزها مصرف چای سبز و همچنین قرص چای سبز رو به افزایش است. برخی افراد تنها به هدف لاغری و برخی دیگر به قصد بهره مندشدن از خیل عظیم خواص چای سبز، آن را مصرف می کنند. مصرف چای سبز به هر دلیلی که باشد باب میل بسیاری از افراد نبوده و طعم خاص آن، مصرف کنندگان را وادار به ترکیب کردن این نوشیدنی پرخاصیت با موادی دیگر و طعم دار کردن آن می نماید؛ بلکه نوشیدن آن آسان تر و دلپذیرتر شود.

بسیاری از محققان و متخصصان تغذیه معتقدند که چای سبز جایگزین مناسبی برای چای سیاه است. یکی از راه های بهره بردن از خواص چای سبز، مصرف دمنوش چای سبز است.

بهترین روش دم کردن چای سبز + آموزش چند نوع دمنوش چای سبز

دمنوش قهوه سبز

قهوه سبز در واقع همان دانه کال و سبزرنگ قهوه معمولی است که بسیاری از قرص های لاغری و مکمل های خوراکی رژیمی از جمله قرص قهوه سبز از آن تهیه می شوند. قهوه سبز نسبت به قهوه معمولی کافئین کم تری داشته و طعم ملایم تر و سبک تری دارد و بیشتر شبیه به یک دمنوش گیاهی است. کافئین موجود در قهوه سبز حدود 20 درصد است اما مقدار کلروژنیک اسید آن نسبت به قهوه معمولی بیشتر است.

کلروژنیک اسید نوعی کافئیک اسید است که هم در قهوه سبز و هم قهوه معمولی وجود دارد و به عنوان یک آنتی اکسیدان، باعث ازبین بردن عوامل ایجادکننده التهاب در سیستم عصبی می شود. این ماده همچنین برای افراد مبتلا به یبوست مانند ملین عمل می نماید. دمنوش قهوه سبز یکی از انواع دمنوش گیاهی است که ضمن داشتن طعم مناسب، شما را از خواص بی شمار این نوع قهوه بهره مند خواهد نمود.

خواص قهوه سبز و آموزش دم کردن قهوه سبز (دمنوش قهوه سبز)

دمنوش به

دمنوش به یکی از خوش عطرترین و پرخاصیت ترین انواع دمنوش های گیاهی است. طرز تهیه دمنوش به بسیار ساده است و می توان به راحتی آن را در منزل تهیه کرد. دمنوش به را هم به صورت مجزا و هم به شکل ترکیبی با سیب نیز تهیه می کنند که هر دو نوع بسیار خوش بو و آرام بخش هستند.

دمنوش به، یک نوشیدنی آرام بخش برای اعصاب است که بسیار گوارا، خوش بو، خوش رنگ و مقوی قلب، معده و اعصاب می باشد. با مطالعه لینک زیر با طرز تهیه دمنوش به آشنا شده و درباره خواص عالی این میوه شرحات مفیدی خواهید خواند.

طرز تهیه دمنوش به + خواص دمنوش به

دمنوش دارچین

دارچین (Cinnamon) از کلمه عربی Kinnamon مشتق شده که از دیرباز در مراسم مذهی یهودیان به کار می رفته است. دارچین گیاه بومی سریلانکا و جنوب هند است و در واقع دارچینی که ما استفاده می کنیم، پوست درختی است که تا 10 متر ریشه می نماید و دارای برگ های سبز سیر و گل های سفید رنگ می باشد و طبعی گرم و خشک دارد. معمولا پوست این درخت را کنده، پودر می کنند و به عنوان چاشنی برای مزه دارکردن انواع غذاها از آن استفاده می کنند و یا آن را داخل چای ریخته و چای دارچین تهیه می کنند. دارچین در طب سنتی نیز کاربرد زیادی دارد و مصرف آن به صورت دمنوش دارچین بسیار متداول است.

دمنوش دارچین مثل دمنوش زنجبیل و برخی دیگر از انواع دمنوش گیاهی، بهبود دهنده دردهای مفصلی است و می تواند خواب افرادی که دچار پرخوابی هستند را متعادل نماید. نوشیدنی دارچین، بوی بد دهان را با عطر خاصی که دارد از بین می برد و در کاهش عفونت های دندانی اثر مثبت دارد. مصرف دمنوش دارچین در دوره های ماهانه بانوان توصیه نمی شود زیرا تا حدودی باعث افزایش خونریزی می شود.

برای تهیه دمنوش دارچین هم از پودر و هم از چوب دارچین استفاده می شود اما از آنجا که مصرف پودر دارچین باعث کدرشدن دمنوش می شود، بهتر است برای تهیه این دمنوش، از چوپ دارچین استفاده کنید.

طرز تهیه دمنوش دارچین + خواص دمنوش دارچین

دمنوش آویشن

آویشن یا آزربه سرده ای از تیره نعناعیان است. آویشن حدود 350 گونه دارد و به اوریگانوم بسیار نزدیک است. میوه آن فندق چهار قسمتی و گیاه آن، گیاهی علفی با ساقه های کرک دار و سفید است. شاخه های علفی آن پوشیده از برگ هایی در قسمت فوقانی ساقه است. گل های سفید ریز آن به طور چتری و منفرد می رویند و سرشاخه های گل دار و برگ آن قابل استفاده می باشد. آویشن از نظر طب سنتی طبعی گرم و خشک دارد. آویشن را به صورت تازه یا خشک و پودرشده در انواع غذاها، دمنوش آویشن و چای آویشن استفاده می کنند.

دمنوش آویشن یا چای آویشن نوشیدنی سالمی است که از دم کرده آویشن تهیه می شود. این دمنوش مانند بسیاری دیگر از انواع دمنوش های گیاهی حاوی تمامی خواص گیاه تازه می باشد و بسیار مفید و پرخاصیت است.

آویشن چیست + طرز تهیه دمنوش آویشن

دمنوش به لیمو

به لیمو نام گیاه دارویی معطری است که بوی خوشایندی شبیه به بوی لیمو دارد. درختچه به لیمو 1٬5 تا 2 متر رشد می نماید و البته گاهی بیشتر هم می شود. این گیاه دارای برگ های ساده سرنیزه ای به طول 7 تا 10 سانتی متر با قاعده گره ای و عموما به صورت دسته های سه تایی در هر گره است. گیاه به لیمو بومی آمریکای جنوبی بوده و به طور طبیعی رویش آن در آرژانتین، شیلی و پرو گزارش شده است و از آن جا به سایر نقاط جهان از جمله ایران آمده و کشت می شود. در ایران این گیاه در استان های شمالی و باغ ها کشت می شود. با پودر به لیمو خشک شده چای یا دمنوش خوش عطر و مفیدی تهیه می کنند که دمنوش به لیمو نام دارد. طرز تهیه دمنوش به لیمو مانند دیگر انواع دمنوش های گیاهی است و در لینک زیر به طور کامل شرح داده شده است.

آشنایی با گیاه به لیمو + طرز تهیه دمنوش به لیمو

دمنوش بابونه و بهارنارنج

بابونه گیاهی دایمی و کوچک به ارتفاع تقریبا 30 سانتی متر است که بویی معطر داشته و در چمن زارها و اراضی شنی می روید. ساقه گیاه بابونه به رنگ سبز مایل به سفید، برگ های آن کوچک متناوب و دارای بریدگی هایی باریک، نامنظم و پوشیده از کرک است. گل های آن در فصل تابستان ظاهر می شود، گل هایی سفید و کوچک که در وسط دارای یک قسمت زردرنگ هستند.

یکی از مهم ترین خواص بابونه درمان زخم معده و ورم معده است. این گیاه به آسانی این مرض را درمان می نماید. برای استفاده از خواص زیاد بابونه می توانید مانند دیگر انواع دمنوش گیاهی از دمنوش بابونه استفاده کنید.

خواص بابونه چیست + طرز تهیه دمنوش بابونه و بهارنارنج

دمنوش نعناع

نعناع گیاهی علفی و از رده دولپه ای های پیوسته و سردسته تیره نعناعیان است. این گیاه خوراکی تمام اسانس ها و خواص پونه را دارد ولی برگ های آن نسبت به پونه کرک کم تر و بریدگی های بیش تری دارد. اسانس نعناع از پونه کم تر یا بهتر بگوییم ملایم تر است.

طبع نعناع گرم و خشک است و دارای خواص دارویی بسیار زیادی است و به اشکال متنوعی از جمله تازه، خشک شده، اسانس، دم کرده، پودر، دمنوش نعناع، چای نعناع و… استفاده می شود. دم کرده نعنا یا دمنوش نعناع که یکی از معطرترین انواع دمنوش گیاهی است، در کاهش التهاب گلو و حنجره در سرماخوردگی مفید است.

طرز تهیه دمنوش نعناع و معرفی خواص دمنوش نعناع

دمنوش زنجبیل

زنجبیل یا زنجفیل یک گیاه دارویی خوراکی، است که به عنوان ادویه و چاشنی استفاده می شود. اگرچه به نظر می رسد که از ریشه گیاه زنجبیل استفاده می شود ولی در اصل قسمت مورد استفاده گیاه زنجبیل، ساقه متورم شده زیرزمینی آن است که ریزوم نام دارد. طبع زنجبیل گرم و خشک بوده و مقوی بسیار خوبی برای معده است. این گیاه همچنین ضد نفخ بوده و خلط آور است. دمنوش زنجبیل یا چای زنجبیل نوشیدنی ساده اما بسیار مفیدی است که به سادگی تهیه می شود و سرشار از خواص بی نظیر درمانی است. از جمله فواید دمنوش زنجبیل می توان به از بین بردن عفونت های معده و روده اشاره کرد. همچنین برای مسمومیت می توان از دم کرده زنجبیل یا دمنوش زنجبیل استفاده کرد.

طرز تهیه دمنوش زنجبیل و معرفی فواید و مضرات زنجبیل

دمنوش رازیانه

رازیانه یک گیاه دارویی پرخاصیت است و تمام بخش های آن از دانه و برگ گرفته تا ریشه همه خوراکی بوده و هر یک به نوعی برای بدن مفید هستند. دانستن این نکته لازم است که روغن دانه رازیانه بسیار سمی بوده و حتی مصرف مقدار بسیار کمی از آن، منجر به ایجاد دانه های پوستی، مسائل تنفسی، حالت تهوع و … می شود.

طعم رازیانه تلخ، شیرین و تند و تا حدی شبیه به نعناع است. برخی افراد، از رازیانه در پخت کیک و نان استفاده می کنند، برخی دیگر نیز رازیانه را در سالاد می ریزند و یا پس از غذا جویده آن را می جوند. برخی نیز آن را به صورت چای دم کرده و مانند انواع دمنوش های گیاهی، از خواص دمنوش رازیانه بهره مند می شوند.

طرز تهیه دمنوش رازیانه و معرفی خواص رازیانه

دمنوش تخم کتان

تخم کتان نوعی دانه خوراکی زرد یا قهوه ای رنگ است که عمده کاربرد آن در صنعت روغن کشی است. روغن کتان یکی از قدیمی ترین روغن های تجاری در جهانست و کاربرد های بسیار زیادی دارد.

تخم کتان همچنین از دیرباز در طب سنتی به صورت کامل یا کوبیده مورد استفاده قرار داشته و از جمله موارد استفاده از آن می توان به؛ درمان التهاب معده و روده، درمان اختلالت تنفسی، عفونت، تب، روماتیسم و … اشاره کرد. تخم کتان منبعی سرشار از مواد مغذی همچون فیبر، منیزیم، ویتامین B1، اسید چرب آلفا لینولنیک، و امگا 3 و منبعی غنی برای چربی سالم، آنتی اکسیدان، و فیبر است. تخم کتان در کاهش خطر ابتلا به دیابت، سرطان پروستات، سرطان سینه و بیماری های قلبی نیز مؤثر می باشد.

به جز مصرف خام و کوبیده تخم کتان و البته روغن کتان، از دم کرده این دانه خوراکی نیز با نام چای تخم کتان یا دمنوش تخم کتان استفاده می شود.

طرز تهیه دمنوش تخم کتان

دمنوش زرشک

زرشک، میوه ترش مزه و مفید و بومی مناطق معتدل و نیمه استوایی اروپا، آسیا، آفریقا، آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی است. عظیمترین فراوریکننده زرشک جهان، کشورمان ایران است و به خصوص استان خراسان و شهرستان قائنات است که با در اختیار داشتن نزدیک به 97 درصد از اراضی زیرکشت این محصول، فراوری 95 درصد از زرشک جهان را در اختیار دارد.

طبع زرشک سرد و خشک است به همین دلیل، بسیاری از پزشکان مشتقات زرشک را درمانی برای برطرف حرارت جگر و اندام های داخلی بدن می دانند. این روزها اما زرشک بیشتر مصرف خوراکی پیدا کرده و به عنوان چاشنی غذا به شکل خشک شده، ، و حتی لواشک زرشک به مصرف می رسد.

البته در این میان دمنوش زرشک را نیز نباید از قلم انداخت که یکی از انواع دمنوش گیاهی بسیار مفید و پرخاصیت است که بسیار خوشمزه و خوش رنگ بوده و خواص فوق العاده ای دارد و می توان از آن برای پاکسازی و تصفیه بدن استفاده نمود.

طرز تهیه دمنوش زرشک (چای زرشک)

دمنوش بادرنجبویه

بادرنجبویه، بادرنگبویه یا بادرنجوبه با نام علمی Melissa officinalis گیاهی است معطر، علفی، چند ساله، پایا، پرشاخه و پرپشت که ارتفاع آن به 30 تا 80 سانتی متر و حتی بیشتر می رسد. بادرنجبویه از تیره نعناعیان می باشد که به حالت وحشی و خودرو در ایران می روید. این گیاه دارای عطری با طعم لیموی تند بوده و موطن اصلی آن قسمت وسیعی از شرق مدیترانه است و در برخی نقاط آذربایجان و جلگه خزر نیز یافت می شود.

از تمامی قسمت های رویشی این گیاه جهت کاربردهای دارویی استفاده می شود و به خصوص از دمنوش آن به عنوان یکی از پرکاربردترین انواع دمنوش گیاهی استفاده می شود. از جمله خواص بادرنجبویه که داروی مورد علاقه پزشک عظیم ایرانی، ابوعلی سینا بوده می توان به تاثیر در درمان بیماری های قلب، معده و روده اشاره کرد. بادرنجبویه بیشتر به عناون گیاه آرام بخش اعصاب، مفرح، نشاط آور و خوشبو کننده دهان شناخته می شود.

این گیاه مانند هر ماده مفید دیگری، مضراتی نیز دارد. برای مثال گیاه بادرنجبویه بالابرنده فشار خون است و برای افرادی که دارای فشار خون هستند مضر می باشد.

طرز تهیه دمنوش بادرنجبویه + خواص دمنوش بادرنجبویه

انواع دمنوش لاغری

استفاده از دمنوش های گیاهی یا به گفته ساده تر، دم کرده گیاهان دارویی از دیرباز در فرهنگ ما ریشه داشته اما این روزها، به لطف تبلیغات گسترده و میل شدید افراد به کاهش وزن، دوباره این دمنوش ها بر سر زبان ها افتاده و هواداران زیادی نیز پیدا کرده اند.

بسیاری از شرکت های فراوریی و کارخانه ها اقدام به فراوری بسته های متنوعی از انواع دمنوش ها کرده اند و مجموعه ای از گیاهان دارویی مختلف را در بسته بندی های رنگارنگ و شکیل راهی بازار کرده ، برای هر یک از آن ها بروشوری حاوی شرحات مختصر درباره آن گیاه و تاثیر آن بر بدن ارائه می دهند.

نکته مهم این است که مصرف هر نوع دمنوش لاغری به تنهایی قادر به لاغر کردن شما نیست. به طور کلی هیچ ماده غذایی و نوشیدنی معجزه گری برای رسیدن به تناسب اندام وجود ندارد و لاغرشدن به اراده و کسب عادت های مفید بستگی دارد. بهتر است برنامه غذایی خود را اصلاح کنید، مواد متنوعی وارد برنامه غذایی خود کرده و از چربی های مفید استفاده کنید. یادتان باشد که برای داشتن شکمی صاف، باید ورزش منظمی داشته باشید. بعد از این اقدامات، این نوشیدنی ها را به برنامه روزانه تان اضافه کنید تا مکملی برای رسیدن به لاغری باشند.

در لینک زیر شما با چند نمونه از انواع دمنوش لاغری آشنا خواهید شد که استفاده از آن ها در کنار سایر عادات مفید روزانه می تواند باعث کاهش وزن و لاغری شما بشود.

چربی سوزی با انواع دمنوش لاغری

دمنوش بلوبری

میوه بلوبری و یا دمنوش بلوبری یک منبع غذایی فوق العاده است. بلوبری سرشار از آنتی اکسیدان است که برای از بین بردن رادیکال های آزاد مضر مناسب است و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. میوه تازه بلوبری منبع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی است، اما این میوه اغلب گران است و اگر خارج از فصل باشد در دسترس نیست. با این حال، نوشیدن دمنوش بلوبری این امکان را به شما می دهد که از برخی خواص درمانی میوه تازه آن، بدون هزینه های بالا و یا مسائل عدم دسترسی استفاده کنید.

دمنوش بلوبری، معجزه سلامتی و تناسب اندام

دمنوش گل سرخ

گل سرخ، گل محمدی یا گل گلاب نوعی گل رز است که از دیرباز در ایران کشت می شده و مهم ترین کاربرد آن در صنعت گلاب گیری است. دمنوش گل سرخ خواص زیادی دارد، از جمله؛ موجب افزایش مقاومت بدن در برابر بیماری ها شده و ریه ها را تقویت می نماید. منبع آنتی اکسیدان بوده و خاصیت ضد سرطانی دارد. عوارض و نشانه های سرماخوردگی، آنفلوآنزا، زکام و گرفتگی های برونشی را از بدن دور می نماید و بوی بد دهان را برطرف می نماید.

طرز تهیه و خواص دمنوش گل سرخ (چای گل محمدی)

دمنوش گزنه

گزنه گیاهی است که با استفاده از برگ، ریشه و دانه آن می توان از خواص بی نظیر این گیاه بهره مند شد. از برگ گیاه گزنه، چای یا دمنوش گزنه تهیه می شود که دارای خواص بیشماری می باشد. از جمله اینکه دمنوش گزنه، نیروی جنسی را تقویت می نماید، برای کبد مفید است.، انرژی زا بوده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید و درد نقرس را کاهش می دهد.

آشنایی با خواص دمنوش گزنه + طرز تهیه دمنوش گزنه

دمنوش سیب و دارچین

دمنوش سیب یکی از انواع دمنوش گیاهی است که با استفاده از تکه های سیب، دارچین، زنجبیل و هل تهیه میشود. این دمنوش برای افرادی که استرس روزانه دارند بسیار آرام بخش می باشد و با نوشیدن روزانه از این دمنوش می توانید خستگی های روزانه را از خود دور نمایید. دمنوش سیب همچنین می تواند به بهبود کارکرد سیستم گوارش یاری نماید و درمان اسهال، درمان نفخ معده، درمان بیماری های عصبی و تقویت نیروی بدن مفید می باشد.

طرز تهیه دمنوش سیب و دارچین

دمنوش عناب

میوه زیتونی شکل عناب که دارای خواص دارویی بسیار زیادی می باشد.در ایران، پاکستان و هندوستان، عناب را بیشتر به صورت خشک شده استفاده می کنند.عناب از نظر طب قدیم ایران معتدل است و کمی سرد است. از جمله خواص عناب و جوشانده آن مفید بودن برای استرس و اضطراب است. به علت دارا بودن آنتی اکسیدان ها، فرایند پیری پوست را کاهش می دهد. به دلیل داشتن لعاب زیاد، نرم کننده سینه و ملین است. کاهش دهنده فشارخون است. همچنین مطالعات اخیر، نشان داده است که عصاره عناب به علت داشتن ویتامین C و آنتی اکسیدان، مانع از رشد و حرکت رادیکال های آزاد شده و به به کنترل و رشد تومور و سلول های سرطانی یاری می نماید.

طرز تهیه و خواص دمنوش عناب (جوشانده عناب)

دمنوش رزماری

گیاه رزماری یا اکلیل کوهی گیاهی معطر است که دمنوش آن برای تقویت اعصاب، برطرف سردرد و خستگی موثر است. به علاوه می توانید برای تهیه دمنوش رزماری، گیاهان دیگری نظیر میخک، پونه، کاکوتی، نعناع و چای سبز را به دمنوش اضافه کنید تا خواص داوریی نوشیدنی نهایی افزایش پیدا کند. در لینک زیر با انواع دمنوش رزماری و شیوه تهیه آن آشنا می شوید.

طرز تهیه دمنوش رزماری و خواص آن

دمنوش لیمو عمانی

دمنوش لیمو عمانی، یکی از نوشیدنی هایی است که دارای طبع سرد و خشک بوده و ترکیب آن با گیاهانی همچون گل گاوزبان و شوید می تواند برای تنظیم فشار و کلسترول خون مفید واقع شود. البته دانستن این نکته لازم است که دمنوش ها همچون برخی دارو های گیاهی یا شیمیایی عمل کرده و علاوه بر مزایای سودمند، اثراتی همچون کاهش یا افزایش قند یا فشار خون از خود نشان می دهند که ممکن است به نفع شما نباشد. در نتیجه دمنوش ها باید به میزان متعادل و با مشورت پزشک مصرف شوند. برای اطلاع از طرز تهیه این دمنوش خوشمزه به لینک زیر مراجعه کنید.

طرز تهیه دمنوش لیمو عمانی و خواص آن

دمنوش سیاه دانه

سیاه دانه گیاهی است که در جنوب غربی آسیا و در ایران معمولا در نقاط مرکزی مانند اراک و اصفهان می روید. این گیاه مزه تلخی دارد و به عنوان ادویه در ترشیجات و مواد غذایی استفاده می شود. سیاه دانه از راسته گل های ساعت و تیره آلالگان است. دانه هاى گیاه دارویی سیاه دانه کوچک و سیاه است. هنگامی که دانه را فشار می دهید؛ بوى مطبوعى از آن استشمام مى شود. به همین علت آن را در بعضى مناطق به عنوان ادویه مصرف مى کنند. دمنوش سیاه دانه خواص بسیاری مانند کنترل فشار خون بالا و یاری به درمان ناراحتی های کبدی را دارد.

طرز تهیه دمنوش سیاه دانه و معرفی خواص درمانی آن

دمنوش سماق

دمنوش سماق، گزینه مناسبی برای مصرف روزانه به هدف چربی سوزی و رسیدن به وزن ایده آل است. در لینک زیر می توانید با طرز تهیه دمنوش و خواص آن آشنا شوید.

خواص دمنوش سماق؛ دمنوشی برای لاغری!

دمنوش بهار نارنج

کی از بهترین راه چاره ها برای کاهش استرس و اضطراب روزانه و سردرد مصرف بهار نارنج است. امروزه متخصصان علم پزشکی به این باور رسیده اند که مصرف دمنوش های گیاهی از جمله دمنوش بهار نارنج، سردرد های عصبی و میگرن را کاهش می دهند و با ایجاد نشاط و بهبود خلق و خو، به برطرف اضطراب، غم و افسردگی یاری می نماید. در لینک زیر می توانید با طرز تهیه این دمنوش و خواص آن آشنا شوید.

خواص دمنوش بهار نارنج و طرز تهیه آن

دمنوش مریم گلی

مریم گلی یکی از گیاهانی است که در طب سنتی کاربرد های زیادی دارد و برای درمان بیماری های متعددی مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه مزه تند و کمی تلخ دارد. عطر و طعم آن نعنایی است. مریم گلی به صورت جوشانده یا دمنوش مصرف می شود؛ همچنین عصاره آن به صورت قطره خوراکی یا موضعی کاربرد دارد. در لینک زیر با 2 روش تهیه دمنوش این گیاه دارویی آشنا می شوید.

طرز تهیه دمنوش مریم گلی

دمنوش به لیمو و بهارنارنج

مهمترین شیوه استفاده از گیاهان دارویی مصرف دمنوش است. یکی از این دمنوش ها، دمنوش ترکیبی به لیمو و بهارنارنج است. از این دمنوش می توان در درمان و بهبود بیماری ها و ناراحتی های زیادی بهره برد. در لینک زیر با خواص دمنوش به لیمو و بهارنارنج و طرز تهیه آن آشنا خواهید شد.

خواص دمنوش به لیمو و بهارنارنج + طرز تهیه

دمنوش آلبالو

دمنوش آلبالو از جوشاندن آلبالو در آب و ترکیب آن با نبات یا عسل تهیه می شود و به صورت گرم یا سرد مورد استفاده قرار می گیرد. در لینک زیر با طرز تهیه این دمنوش آشنا می شوید.

طرز تهیه دمنوش آلبالو برای برطرف عطش تابستانی

امیدواریم از مجموعه کامل انواع دمنوش گیاهی نهایت استفاده را ببرید و از خواص بی نظیر این نوشیدنی های سالم بهره مند شوید.

منبع: setare.com

به "معرفی انواع دمنوش های گیاهی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی انواع دمنوش های گیاهی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید