سردی کردم ! درمان آن چیست؟
به گزارش وبلاگ نشر، برخی از افراد با مصرف مواد غذایی دارای طبع سرد دچار دل درد، دل پیچه و تهوع می شوند و اصطلاحا سردی می کنند.
به گزارش وبلاگ نشر به نقل از خبرگزاری صداوسیما، این علائم بیشتر در فصل بهار و تابستان با خوردن میوه هایی با طبع سرد برای افراد به وجود می آید. در این بخش شما را با مواد غذایی که طبع سردی دارند و ممکن است با خوردن آن ها سردی کنید، آشنا می کنیم و به شما می گوییم که این مواد غذایی را با چه چیزی مصرف کنید که دچار علائم سردی نشوید.
انواع لبنیات
سردی کردم! درمان آن چیست؟ لبنیات مانند پنیر تازه، خامه، دوغ، سرشیر، شیر پاستوریزه و ماست معمولی به جز پنیر کهنه، شیر محلی تازه، کره و ماست چکیده طبع سرد و تر دارند. طبع کشک و قره قروت سرد و خشک است.
اگر با خوردن لبنیات دچار سردی می شوید، آن ها را با مصلحشان مصرف کنید.
پنیر تازه را با گردو، آویشن یا نعناع خشک مصرف کنید.
خامه، سرشیر و شیر پاستوریزه را با عسل بخورید.
کشک را با سیر، نعناع خشک و پونه کوهی مصرف نمایید.
دوغ یا ماست خود را با نعناع، آویشن، سیر، کاکوتی، سیاه دانه یا پونه مخلوط کرده و آن را همراه با زیتون میل نمایید.
مصلح قره قروت نیز انواع فلفل، سیاه دانه یا زیره است.
میوه ها و دانه های سرد و تر:
اسفناج، آلو، انار، باقلا، بالنگ، بامیه خرفه، زردآلو، کدو حلوایی، هلو، شفتالو، شلیل، کیوی.
میوه و دانه های سرد و خشک:
ارزن، ازگیل، انار ترش، تمبر هندی، جو، ذرت، ریواس، زرشک، سرکه، سنجد، شاه بلوط، گشنیز، لیمو امانی، لیمو ترش
لیمو شیرین، ماش، نارنج، آلبالو، زالزالک، زغال اخته
طبع توت ها با یکدیگر فرق دارد. در میان توت ها توت های سفید طبع گرم و تر دارند، تمشک و شاه توت، دارای طبع سرد و خشک هستند.
طالبی، خربزه، گرمک و حتی بادمجان طبع گرمی دارند، اما در میان این صیفی ها طبع هندوانه و کدو سرد و تر است.
بهتر است برای متعادل کردن طبع هندوانه آن را همراه با عسل میل کنید.
بهترین مصلح برای کدو نیز، زیره، نعناع، روغن زیتون، فلفل، خردل، آبغوره و نمک است. بسیاری از افراد با خوردن خیار و گوجه دچار دل درد می شوند، علت این امر آن است که طبع خیار بوته ای سرد و تر، طبع گوجه فرنگی هم سرد و تر است.
هم طبع خیار و هم طبع گوجه سرد و تر است. برای در امان ماندن از سردی مصرف گوجه و خیار و دچار دل درد نشدن می توانیدخیار بوته ای را با نمک، رازیانه، مویز، عسل یا زیره بخورید و یا از خیار چنبر به جای آن استفاده کنید، زیرا طبع خیار چنبر، گرم و تر است. برای تعدیل سردی طبع خیار می توانید پوست آن را بکنید.
برای متعادل کردن طبع گوجه فرنگی نیز می توانید آن را با روغن زیتون میل کنید.
برای تعدیل سردی طبع سالاد شیرازی حتما به آن مقداری پیاز، نمک، روغن زیتون و زیره اضافه کنید.
بین میوه های پرمصرف، گیلاس و گلابی دارای مزاج گرم و تر هستند.
با مصرف عسل می توانند از سردی کردن پس از مصرف میوه های سرد در امان بمانید
شرایط مزاجی ریشه های مختلف
همه ریشه ها مانند پیاز، سیر، موسیر و هویج دارای طبع گرم می باشند، اما سیب زمینی تنها ریشه پرمصرف است که طبع آن سرد و تر، است.
اگر با خوردن سیب زمینی دچار دل درد شدید و سردی تان شد، سیب زمینی را با مصلح هایش مانند دارچین، زنجبیل و آویشن مصرف کنید.
طبع گوشت ها
طبع گوشت بز، ماهی، سیرابی و قلوه سرد است. مزاج ماهی سرد و تر است و برخی از افراد با خوردن این مواد غذایی سردی می کنند و دل درد می گیرند.
برخلاف باور عموم طبع گوشت گوساله گرم و تر است، اما اگر با خوردن این نوع گوشت دل درد می گیرید، همراه این غذا گشنیز، سماق و مرزه نیز مصرف نمایید.
طبع گوشت های سرد را چگونه تعدیل کنیم؟
ماهی را با روغن کنجد یا روغن بادام شیرین بپزید و همراه آن زنجبیل، آویشن و ادویه های گرم مثل فلفل مصرف نمایید.
همراه با سیرابی می توانید گلپر، سرکه، مرزه، دارچین و زنجبیل مصرف نمایید.
برای تعدیل طبع سرد قلوه روغن زیتون، نمک، فلفل، دارچین و زیره به آن بیافزایید و آن را کباب کنید.
از بهترین مصلح های گوشت بز نیز نمک، فلفل، پیاز، دارچین، زیره و خرما می باشد.
مصرف غذا های طبع گرم برای چه افرادی مناسب است؟
افرادی که پس از خوردن یا نوشیدن خوراکی هایی با طبع سرد، دچار نفخ، کمبود انرژی، درد در مفاصل، ورم، احتباس مایعات، اسهال، درد معده می شوند بهتر است از غذا های دارای طبع گرم استفاده کنند. مصرف غذا های طبع گرم سبب افزایش انرژی، گردش خون، دفع اندام ها، گرم کردن و بهبود سردی بدن می شود.
منبع: جام جم آنلاین