تور سوئیس و 7 غذای خیابانی که باید تجربه کنید!
به گزارش وبلاگ نشر، سوئیس انبوهی از منظره ها خیره نماینده، شهرهای تاریخی، مراکز خرید و البته غذاهای خیابانی لذیذ به گردشگرانی که همراه با آژانس مسافرتی رز سفید دنیا به این کشور سفر می نمایند، عرضه می نماید و خصوصا غذاهای خیابانی این کشور می تواند تور سوئیس را برای شما خوشمزه کند! با وجود غرفه های غذاهای خیابانی و انواع غذاهای خوش طعم و عطر در بخش های مختلف سوئیس در تمامی ساعات روز، همسفران شکم گرد رز سفید دنیا در سفر به سوئیس دیگر هیچ بهانه ای برای بد غذایی نخواهند داشت!
فوندو
فوندو امضای غذاهای خیابانی سوئیس محسوب می شود. فوندو در زبان فرانسوی به معنای ذوب شده است و علاوه بر سوئیس، در فرانسه و ایتالیا نیز به وفور یافته می شود. این غذا مخلوطی از پنیر آب شده همراه با کمی سیر و شیره انگور است که معمولا روی یک شعله ملایم همراه با تکه های نان و به وسیله چنگال های بلند سرو می شود. فوندو به علت داشتن پنیر آب شده، برای اقلیم سرد سوئیس بسیار مناسب بوده و یک وعده غذای محلی سوئیسی به ویژه در فصول سرد سال محسوب می شد. محلی ها معمولا ترجیح می دهند که آن را همراه با یک فنجان چای لب سوز میل نمایند.
روستی
روستی یکی از نمادهای غذایی ملی در سوئیس است که از سال های دور به یکی از غذاهای خیابانی محبوب این کشور نیز تبدیل شده است. این غذا از سرخ کردن سیب زمینی رنده شده با چاشنی پنیر، سیب و پیاز تهیه می شود. در ابتدا، روستی یک صبحانه مقوی برای کشاورزان اهل برن محسوب می شد، ولی امروزه این غذا یکی از فراگیرترین غذاهای خیابانی در کل سوئیس است. بعضی از آشپزها به جای سیب زمینی رنده شده از گوشت نمکی و تخم مرغ نیمرو نیز استفاده می نمایند.
سوپ آرد برشته
تقریبا هر کشوری حداقل یک سوپ مخصوص به خود را دارد و اگر شما از هواداران سوپ ها هستید، پیشنهاد می کنیم که حتما پیش از ترک سوئیس، طعم بهشتی سوپ آرد برشته را مزه کنید. این سوپ از کره، آرد، گوشت گاو و پنیر رنده شده گرُویِر تهیه می شود. رنگ قهوه ای و بوی سوخته غذا از ویژگی های منحصربه فرد این سوپ است. این سوپ قهوه ای که در هیچ جای دیگر جهان نمی توان مانند آن را پیدا کرد، یک داستان جالب نیز در دل خود دارد. گفته می شود که زمانی که این سوپ برای نخستین بار در منطقه باسال در کوه های آلپ تهیه می شد، آشپز پس از گذاشتن مواد سوپ روی آتش آن را فراموش کرد و سوپش طعم سوختگی و رنگ قهوه ای به خود گرفت. از آن روز به بعد این رنگ و طعم به یکی از ویژگی های اصلی این غذا تبدیل شد.
پولنتا و گوشت سرخ شده
پولنتا همراه با گوشت سرخ شده گاو، یک غذای به شدت لذیذ و محبوب در میان بومیان سوئیس است که معمولا در خیابان ها سرو می شود. اعتبار اصلی دستور پخت این غذا به بومیان منطقه تیکینو که به زبان ایتالیایی صحبت می کردند بازمی شود. در واقع پولنتا یک غذای سالم تهیه شده از آرد ذرت است که به شکل فرنی در دیگ های مسی و روی آتش مستقیم خیلی زیاد پخته می شود. سپس با گوشت گاوی که به آرامی پخته شده است همراه و به یکی از لذیذترین غذاهای خیابانی سوئیس تبدیل می شود.
تارتیفِلت
اگر جز هواداران غذاهای تهیه شده با پنیر هستید، به هیچ قیمتی تارتیفلت را از دست ندهید. سیب زمینی پایه اصلی این غذا را شکل می دهد؛ ولی پنیر ربلاکون، لاردون و پیاز مواد جانبی هستند که آن را به تارتیفلت تبدیل می نمایند. در کنار خیابان های سوئیس، شاید به جرات بتوان گفت که تارتیفلت پرطرفدارترین غذایی است که در پیست های اسکی کوه های آلپ خورده می شود. با یک گاز تارتیفلت، طعمی ادغام شده از چندین خوراکی خوشمزه را یکجا تجربه خواهید کرد.
راکلیتی
هیچ بحثی درباره غذاهای خیابانی سوئیس بدون صحبت درباره راکلیتی کامل نمی شود. راکلیتی یکی از غذاهای محلی و منحصربه فرد سوئیس است که با پنیر محلی راکلیتی تهیه می شود. پنیر را به آرامی روی آتش کباب می نمایند تا به صورت لایه های ذوب شده درآید. سپس آن را روی سیب زمینی، سبزیجات و گوشت پخته شده می ریزند و همراه با پیاز و خیارشور سرو می نمایند. تقریبا به خانه هر خانواده سوئیسی سنتی وارد شوید، یک اجاق کوچک و قابل حمل خواهید دید که مخصوص پختن راکلیتی است. همین اجاق ها گواه محبوبیت این غذا در سوئیس هستند.
باسلر لکرلی
با آنکه باسلِر لِکِرلی آخرین عضو فهرست غذاهای خیابانی ما است ولی قطعا کوچکترین آن ها نیست. از آنجاییکه لکر به زبان محلی به معنای لذیذ است، این نام واقعا برازنده این خوراکی 600 ساله است. لکرلی از فندق، بادام، میوه، عسل، زنجبیل لعابدار و گیرش (نوعی عرق آلبالو) تهیه می شود. درواقع لکرلی بیشتر از آنکه نوعی غذا باشد، یک جور دسر و شیرینی ترد مانند بیسکوییت محسوب می شود که معمولا در جشن کریسمس در سوئیس خورده می شود.
منبع: همگردی