طرز نگهداری و تکثیر آلوئه ورا؛ گیاه محبوب و پرطرفدار برای زیبایی پوست و مو

به گزارش وبلاگ نشر، گیاه فوق العاده مفید آلوئه ورا از گذشته به عنوان یک گیاه دارویی مورد توجه بوده است که می توانید آن را در آپارتمان هم نگهداری کنید.

طرز نگهداری و تکثیر آلوئه ورا؛ گیاه محبوب و پرطرفدار برای زیبایی پوست و مو

به گزارش همشهری، کمتر کسی است که آلوئه ورا را نشناسد. گیاه محبوب و پرخاصیت که حتی می توانید آن را در گلدان یا باغچه بکارید و پرورش دهید. یکی از دلایل محبوبیت آلوئه ورا خواص دارویی و خوراکی این گیاه است.

تقریبا همه از خواص درمانی این گیاه برای پوست و مو خبرداریم. اگر ژله داخل برگ های آن را استخراج کنید می توانید برای پوست و موی خود بهره ببرید. زیرا آلوئه ورا حاوی ویتامین های C، A و E است.

بعلاوه اگر پوست دستتان دچار التهاب و یا سوزش گردد، ژل داخل برگ های آن، التهاب و سوزش پوست شما را درمان می نماید. آلوئه ورا تصفیه نماینده هوا نیز است. برای جدا کردن ژل از برگ ها نیز باید گیاه را به آرامی و از طول ببرید و با برش عرضی، ژل میانی آن را خارج کنید.

شما می توانید آلوئه ورا را حتی در آپارتمان هم پرورش دهید. اما باید نکات لازم را درباره شرایط رشد این گیاه بدانید.

نور

آلوئه ورا را نباید در مقابل نور مستقیم و زیاد خورشید قرار داد، زیرا باعث سوختن برگ هایش می گردد. برترین نور برای آلوئه ورا نور غیرمستقیم خورشید است. یکی از نشانه های اینکه از روی آن می توانید متوجه شوید که نور زیاد آلوئه ورا را اذیت نموده است و جای گلدان شما مناسب نیست، لکه های قهوه ای روی برگ های آن است. در چنین شرایطی فورا جای گلدان را عوض کنید.

دما

آلوئه ورا در گرما و سرمای شدید آسیب می بیند. اگر این گیاه را در خارج از خانه و حیاط نگهداری می کنید باید در فصل های سرد آن را از سرما دور کنید تا دچار آسیب نگردد. در فصل های گرم هم می توانید آن را در سایه و محیط خنک تر و فضای باز نگه دارید.

آبیاری

همانطور که می دانید برگ های آلوئه ورا گوشتی هستند، بنابراین می توانند آب را ذخیره نمایند و مانند کاکتوس ها به آب زیادی نیاز ندارند. باید هر زمانی که خاک گلدان خشک شد اقدام به آبیاری کنید تا ریشه های این گیاه نپوسد.

در زمستان نیز مانند تمام گیاهان به آبیاری کمتری نیز دارد، زیرا خاک گلدان دیرتر از فصول دیگر خشک می گردد، پس در آبیاری عجله نکنید. بعلاوه باید زهکشی خاک گلدان مناسب باشد تا آب را به خوبی جذب و اندازه اضافی آبیاری را هم خارج کند تا ریشه نپوسید. در کل هر 12 تا14 روز یک بار اقدام به آبیاری کنید که در زمستان این اندازه به ماهی یک بار کاهش پیدا می نماید.

کوددهی

بهتر است کوددهی آلوئه ورا در اوایل بهار تا آخر تابستان انجام گردد. چون زمستان فصل استراحت بیشتر گیاهان است.

روش تکثیر

تکثیر آلوئه ورا به وسیله پاجوش و برگ امکان پذیر است، اما برترین روش برای تکثیر آن به وسیله پاجوش است. زمانی که این گیاه پاجوش داد، به آرامی پاجوش را جدا کنید و در گلدان تازه بکارید.

اگر می خواهید به وسیله برگ آلوئه ورا را تکثیر کنید باید با چاقویی تیز و استریل شده قسمتی از یک برگ را برش بزنید و سپس برگ را در قسمت گرمی از خانه نگهداری کنید تا قسمت برش خورده به اصطلاح پینه ببندد تا از ورود باکتری و قارچ به داخل برگ جلوگیری گردد، سپس این برگ را در یک گلدان بکارید. برای آلوئه ورا گلدانی را انتخاب کنید که دارای حفره های زهکشی و برای آغاز رشد مناسب کوچک باشد.

بعد از مدتی اگر ریشه گیاه متراکم و فشرده شد باید آلوئه ورای خود را به گلدان بزرگ تر منتقل کنید تا جلوی رشد گیاه گرفته نگردد.

منبع: فرارو

به "طرز نگهداری و تکثیر آلوئه ورا؛ گیاه محبوب و پرطرفدار برای زیبایی پوست و مو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز نگهداری و تکثیر آلوئه ورا؛ گیاه محبوب و پرطرفدار برای زیبایی پوست و مو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید