ته چین تن ماهی؛ غذای ساده و مجلسی برای مهمانی و دورهمی

به گزارش وبلاگ نشر، ته چین تن ماهی یکی از انواع ته چین ها به شمار میرود. ته چین ها یکی از محبوب ترین است که می توان به شکل های متنوعی آن را تهیه کرد. برای تهیه این غذا با تن ماهی کافی است مواد میانی آن را با تن ماهی، سیر داغ و پیاز داغ آماده کنید. سپس برنج را کمی بجوشانید و آبکش کنید و با تخم مرغ، زعفران و ماست مخلوط کنید. باید دو لایه برنج را در قابلمه بریزید و مابین آن را با مایه میانی پر کنید تا ته چین آماده گردد. در این شماره از در به آموزش طرز تهیه ته چین تن ماهی خواهیم پرداخت و نکات مهم آن را نیز با شما در میان خواهیم گذاشت.

ته چین تن ماهی؛ غذای ساده و مجلسی برای مهمانی و دورهمی

مواد لازم برای تهیه ته چین تن ماهی ساده

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
برنج3 لیوان دسته دار فرانسوی
تن ماهی1 قوطی
ماست1 لیوان دسته دار فرانسوی
تخم مرغ2 عدد
پیاز1 عدد
سیر3 حبه
زعفران غلیظ دم نموده2 قاشق غذاخوری
گشنیز و شنبلیله تازه100 گرم
نمک، فلفل سیاهبه مقدار لازم
روغنبه مقدار کافی
انواع ترشی و سالادبرای سرو در کنار ته چین تن ماهی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 1 ساعت

مدت زمان لازم برای پخت ته چین تن ماهی: 45 دقیقه

مراحل طرز تهیه ته چین تن ماهی خانگی

ته چین با تن ماهی یکی از آسان ترین روش های پخت ته چین است. این ته چین ساده را به عنوان یک غذای مجلسی نیز می توانید سرو کنید.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه چین تن ماهی، برنج را چند بار با آب سرد بشوئید و آب آن را خالی کنید. سپس آن را در مقدار لازم از آب و نمک بخیسانید. گشنیز و شنبلیه تازه را پاک کنید و برگ های تازه آن را در محلول آب و نمک قرار دهید تا ضدعفونی گردد. سبزی ها را چند دور آبکشی کنید تا کاملا تمیز شوند، سپس آنها را در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آن خارج گردد.

تخم مرغ و ماست را از یخچال بیرون بیاورید تا هم دمای محیط شوند. مقدار لازم از زعفران را بسابید و سپس روی آن مقداری آب جوش یا چند قطعه یخ بریزید تا رنگ بگیرد. وقتی آب اضافه سبزی از آن، خارج و کمی خشک شد، سبزی ها را با یک چاقوی تیز به صورت ساطوری ریز خرد کنید و کنار بگذارید.

شما می توانید برای تهیه برنج و زعفران و ماست و تخم مرغ به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: تن ماهی را بجوشانید

در این مرحله، باید تن ماهی را بجوشانید. یک قابلمه را از آب پر کنید. یک قوطی تن ماهی را داخل قابلمه پر از آب قرار دهید و روی حرارت بگذارید. حرارت را زیاد کنید و اجازه دهید آب به جوش بیاید. بعد از آن حرارت را کم کنید و اجازه دهید تن ماهی نیم ساعت روی حرارت بجوشد.

شما می توانید برای تهیه انواع تن ماهی به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی

مرحله سوم: سیر داغ و پیاز داغ را آماده کنید

در ادامه طرز تهیه ته چین با تن ماهی و تا زمانی که تن ماهی می جوشد، پیاز را پوست بگیرید و با آب شوئید. پیازها را به صورت نگینی خرد کنید. 3 حبه سیر را نیز پوست کنده و بشورید و آن را با سیر له کن یا با رنده ریز به شکل پوره در آورید.

یک تابه با سایز مناسب انتخاب کنید و داخل آن مقدار کافی از روغن بریزید. تابه را به همراه روغن روی حرارت قرار دهید تا کاملا داغ گردد. سپس پیازهای خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید. تفت دادن پیاز را تا جایی ادامه دهید که پیازها سبک و طلایی شوند. سیر را نیز اضافه کنید و روی حرارت ملایم تا جایی تفت دهید که عطر آن بلند گردد.

شما می توانید برای تهیه روغن، سیر داغ آماده و پیاز داغ آماده به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله چهارم: سبزی را اضافه کنید

سبزی را که از قبل شسته و به شکل ساطوری خرد نموده اید، به تابه اضافه کنید و روی حرارت هم بزنید تا کاملا تفت بخورد و آب میان بافتی آن کشیده گردد. سبزی سرخ شده را با پیاز داغ و سیر داغ هم بزنید تا به صورت یکدست ترکیب شوند.

مرحله پنجم: تن ماهی و ادویه ها را اضافه کنید

در ادامه طرز تهیه ته چین تن ماهی، تن ماهی را بعد از جوشاندن باز کنید. روغن آن را بیرون بریزید و خود تن ماهی را به مواد ته چین اضافه کنید. با قاشق کمی تن ماهی را باز کنید تا به حال ریش ریش دربیاید. نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را نیز در گوشه ای از تابه تفت دهید تا عطر آنها بلند گردد و از خامی دربیایند. سپس همه مواد را با هم مخلوط کنید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید مایه ته چین با تن ماهی روی حرارت بماند تا عطر و طعم مواد به خورد هم برود.

شما می توانید برای تهیه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله ششم: مایه ماستی ته چین را آماده کنید

یک ظرف گود بردارید و تخم مرغ ها را در آن بشکنید. تخم مرغ را هم بزنید تا از لختگی بیرون بیاید. سپس مقدار مناسب از زعفران و ماست را نیز اضافه کنید. کمی روغن مایع و مقداری نمک و فلفل سیاه را هم به مایه ماستی، اضافه و همه مواد را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند.

مرحله هفتم: برنج را بپزید

تهیه برنج مناسب مرحله مهمی در طرز تهیه ته چین تن ماهی ساده است. برای تهیه برنج مناسب، آبی که برنج را در آن خیسانده اید، دور بریزید. برنج را در یک قابلمه مناسب با مقدار لازم آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. حرارت را زیاد کنید تا محتویات قابلمه به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و منتظر بمانید تا برنج نیم پز گردد. برنجی مناسب ته چین است که اطراف آن نرم و وسط آن هنوز سفت باشد. برنج به این حد که رسید آن را از روی حرارت بردارید و آبکش کنید.

مرحله هشتم: برنج را با مایه ماستی ترکیب کنید

زمان که برنج نیم پز شد، آن را باید آبکش کنید. سپس برنج را با مایه ماست و زعفران و تخم مرغ که از قبل آماده کردید، ترکیب کنید تا برنج کاملا به مایه ماستی آغشته گردد.

مرحله نهم: ته چین ساده با تن ماهی را آماده کنید

برنج آغشته شده به مایه ماستی را به دو قسمت تقسیم کنید. کف یک قابلمه را چرب کنید و یک قسمت از برنج را کف آن بریزید. با یک قاشق سطح برنج را کاملا صاف کنید. سپس مایه ته چین با تن ماهی را روی آن بریزید و مجددا سطح آن را صاف کنید. قسمت به جای مانده از برنج را نیز روی مایه میانی بریزید و سطح ته چین را با یک قاشق کاملا صاف کنید.

قابلمه حاوی ته چین را روی حرارت ملایم قرار دهید. درب آن را با دم کنی ببندید و اجازه دهید به مدت 45 دقیقه روی حرارت ملایم باقی بماند تا دم بکشد و آماده گردد.

مرحله نهایی: ته چین تن ماهی را سرو کنید

بعد از 45 دقیقه ته چین تن ماهی شما آماده است. آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی از داغی بیفتد. سپس در یک دیس گرد آن را برگردانید. ته چین با تن ماهی را سرو کنید و از طعم لذیذش لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع غذا با تن ماهی

نکات مهم در تهیه ته چین رستورانی با تن ماهی

  • تن ماهی را قبل از استفاده حتما بجوشانید. جوشاندن تن ماهی باعث می گردد باکتری مضر و خطرناک آن از بین برود.
  • مایه ته چین را بعد از اضافه کردن تن ماهی زیاد هم نزنید تا تن ماهی خیلی خرد نگردد.
  • مایه ماستی را زیاد هم نزنید تا بوی زهم نگیرد.
  • اگر به سبزی تازه دسترسی ندارید، می توانید از شنبلیله، گشنیز و جعفری خشک بهره ببرید.
  • مقدار گشنیز را بیشتر از شنبلیله در نظر بگیرید. شنبلیله زیاد باعث تلخی غذا می گردد.
  • ته چین با تن ماهی را به سلیقه خود با مقداری زرشک، خلال بادام و خلال پسته تزئین کنید.
  • بهتر است از یک شعله پخش کن هنگام آماده کردن ته چین روی حرارت بهره ببرید.
  • بعد از 45 دقیقه ته چین را چک کنید. اگر دور آن طلایی شده باشد، یعنی آماده سرو است و باید از روی حرارت برداشته گردد.
  • حتما حواستان باشد تا برنج را زنده تر از حالت معمول از روی حرارت بردارید و آبکش کنید؛ در غیر این صورت ته چین له می گردد و ظاهر خوبی نخواهد داشت (طرز تهیه برنج قالبی).
  • اگر تمایلی به استفاده از سیر تازه ندارید، آن را حذف و پودر سیر را جایگزین کنید.
  • از پودر پاپریکا و پودر تخم گشنیز و پودر دارچین بنا به ذائقه خود در طرز تهیه ته چین تن ماهی می توانید بهره ببرید.
  • از ماست غلیظ در تهیه ته چین بهره ببرید. اگر ماست آب دارد آب آن را جدا کنید. برترین ماست برای تهیه ته چین، ماست چکیده است.

بیشتر بخوانید: 5 طرز تهیه ماست خامه ای، چکیده و ماست یونانی

فوت و فن های خوشمزه شدن ته چین تن ماهی خوشمزه

چرا ته چین با تن ماهی وا می رود؟

  • مقدار تخم مرغ کم است.
  • نسبت مواد به درستی رعایت نشده است.
  • ماست غلیظ نیست و آب دارد.

چه کار کنم ته چین بوی زهم نگیرد؟

گاهی اوقات پختن تخم مرغ در ته چین ممکن است باعث گردد تا بوی زهم بگیرد. برای برطرف این مشکل به تخم مرغ مقداری فلفل سیاه اضافه کنید. تخم مرغ را به جای چنگال با قاشق هم بزنید.

چرا ته چین تن ماهی می چسبد؟

  • استفاده از قابلمه نامناسب
  • روغن کم و چرب نکردن کف قابلمه
  • استفاده از برنج نامناسب و بی کیفیت
  • مخلوط نکردن یکدست و کامل مواد با همدیگر
  • حرارت نامناسب

چرا ته چین گاهی سفت می گردد اما گاهی شل می گردد؟

  • مقدار تخم مرغ در تهیه ته چین بسیار مهم است. اگر از تخم مرغ بیش از مقدار استفاده گردد ته چین سفت می گردد. اما اگر تخم مرغ کم باشد مایه ته چین منسجم نمی گردد و احتمال وا رفتن آن بالا می رود.
  • استفاده از سفیده تخم مرغ نیز گاهی باعث سفت شدن ته دیگ ته چین می گردد. برای آنکه ته چین، ته دیگ لطیف تری داشته باشد می توانید فقط از زرده تخم مرغ بهره ببرید.

جشنواره زمستانه جایزه باران

در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.

برندهای حامی جشنواره:

دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.

منبع: افق کوروش

به "ته چین تن ماهی؛ غذای ساده و مجلسی برای مهمانی و دورهمی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ته چین تن ماهی؛ غذای ساده و مجلسی برای مهمانی و دورهمی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید