کاریردهای چای یاسمن

به گزارش وبلاگ نشر، از فواید چای یاسمن میتوان به این موارد اشاره نمود کاهش التهاب مزمن، کاهش کلسترول، تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از دیابت.

کاریردهای چای یاسمن

چای یاسمن چیست؟

چای یاسمن دمنوش گیاهی محسوب نمی گردد، در واقع چای عادی است(سبز،سفید،سیاه یا اولونگ) که با گل های یاسمن برای ایجاد طعم و عطر خاص ترکیب شده است.

چین تاریخچه مشهور و طولانی در مورد چای دارد و یاسمن یکی از محبوب ترین انواع چای بشمار می رود.

چای یاسمن اولین بار در مستندات رسمی سلسله سانگ ثبت شد. البته در آن موقع بیشتر برای خانواده سلطنتی سرو می شده است. منشا آن پرشیا است و به وسیله هند به همراه آیین بوداییسم به چین صادر شد.

این چای به روش های مختلف درست می گردد. می تواند بصورت فله آماده گردد یا بصورت چای کیسه ای مصرف گردد.بعضی برگ ها رول می نمایند و به شکل های مختلف در می آورند، همچون یاس مرواریدی که معمولا از دو غنچه و یک برگ چای آماده می گردد.

صرف نظر از شکل ،کلیه انواع چای قبل از تبدیل شدن به چای یاسمن می بایست عطر دار شوند. راه های مختلفی برای این کار وجود دارد؛ از ترکیب فیزیکی ساده گرفته تا فیلترینگ هوا پیچیده و ترکیب عطر برای ایجاد طعم خالص و ملایم. تولید چای یاسمن خوشمزه و تاثیر گذار واقعا هنر است.

عصاره چای یاسمن را می توان به نوشیدنی ها اضافه گردد تا مزایای چای یاسمن بدون احتیاج به دم کردن حاصل گردد.

یکی از دلایلی که چای یاسمن را مشهور ساخته، عناصر مغذی موجود در غنچه یاسمن است. نوشیدن آن روشی شگفت انگیز برای افزودن آنتی اکسیدان های غیر معمول مانند کاتچین و اپیکاتکین به بدن است.

خواص شگفت انگیز چای یاسمن

جدا از عطر و طعم ویژه، چای یاسمن برای کاهش استرس و حمله قلبی و بهبود سیستم گوارشی مفید است.
کاهش وزن
امروزه همه در پی رمز کم کردن آسان و سریع وزن اند. چای یاسمن می تواند افزودنی خوبی برای هر رژیمی جهت کاهش وزن باشد.

آنتی اکسیدان چای متابولیسم را افزایش می دهد. افزایش راندمان موجب می گردد، فعالیت شما موثرتر باشد و بدنتان تولید مواد مغذی را سریع تر انجام دهد.

متابولیسم کارامدتر به کاهش وزن یاری می نماید، البته مصرف چای به تنهایی فایده ندارد و می بایست همراه سایر تکنیک های لاغری گردد.

خواص آنتی اکسیدانی
شاید قابل تحسین ترین جنبه چای یاسمن، مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان ها در نوشیدنی خوشمزه و دلپذیر باشد.

مهمترین آنتی اکسیدان موجود در چای یاسمن، کاتچین است. چای یاسمن معمولا به چای سبز اضافه می گردد،اما بسته به نوع چای که یاسمن کنار آن قرار می گیرد، ماهیت آنتی اکسیدان ها متفاوت می گردد. برای مثال چای سیاه سرشار از تیوفلاوین است و چای سبز کاتچین دارد.

آنتی اکسیدان های بدن عوامل آسیب زننده یا رادیکالهای آزاد عامل بیماری و ضعف سیستم ایمنی را شناسایی و نابود می نمایند.

همانطور که پیشتر اشاره شد کاتچین آنتی اکسیدانی است که بیشتر استفاده نمایندگان چای بدنبال آن اند. چراکه در جلوگیری از بیماری های مهم بدن بسیار کلیدی اند.

حفاظت از سلامت قلب
برای افرادی که سابقه بیماری قلبی دارند،چای یاسمن می تواند یاری بزرگی به جلوگیری از مسائل بعدی کند.

کاتچین موجود در چای یاسمن فاکتور اساسی در مهار کردن اکسیداسیون LDL ، پس از اکسیده شدن،کلسترول بد در عروق ملتهب می گردد.

التهاب عروق می تواند منجر به حمله قلبی یا سکته مغزی گردد. کاتچین موجود در چای فرایند اکسیداسیون را مهار می نماید، بنابرین فشارخون و سطح کلسترول کاهش می یابد و از ناراحتی های مزمن مانند بیماری قلبی پیشگیری می نماید.

جلوگیری از سرطان
سرطان یکی از بیماری های مزمن همه گیر در دنیا است، بنابراین هر آنچه که به پیشگیری از سرطان یاری کند، بسیار مورد توجه قرار می گیرد.

براساس مطالعات،مصرف چای مانند چای یاسمن می تواند به جلوگیری از سرطان یاری کند.

انواع چای سبز که از یاسمن درست شده است حاوی پلی فنول اپیگالوکاتکین گالات EGCG است و خواص پیشگیری از سرطان دارد. پلی فنول هایی مانند EGCG خط حیاتی دفاعی در برابر رادیکال های آزاد و دیگر عوامل سرطانی در بدن است.

چای سبز یاسمن از ریسک سرطان سینه، سرطان ریه و خیلی از بیماری ها کم می نماید. علاوه بر افزودن EGCG به سیستم، عناصر چای سبز تکثیر آنزیم های خطرناک موجود در سلول های سرطانی را مهار می نماید.

کنترل دیابت
چای سبز ابزار ارزشمندی در مبارزه با دیابت است. توانایی متابولیسم گلوکز مکانیزم اساسی است که موجب بیماری های دیابتی می گردد.

نوشیدن چای سبز/یاسمن می تواند تاثیرات منفی دیابت بر سروم پروتئین ها را معکوس کند. این عمل می تواند برای افراد دیابتی نقش تنظیم نمایندگی داشته باشد و برای افراد عادی نقش پیشگیری نماینده دارد.

رفع کردن استرس
سیستم بویایی اغلب انکار می گردد. بر اساس تحقیقات عطر یاسمن برای بعضی از موارد می تواند موثر باشد.

افرادی که بوی یاسمن برایشان طبیعی است به بوی یاسمن پاسخ پاراسمپاتیک نشان می دهند و بدنشان مواد شیمیایی آزاد می نماید که موجب می گردد بطور طبیعی ریلکس شوند و حال روحی بهتری پیدا نمایند.

البته بعضی بوی یاسمن را ذائقه اکتسابی می نامند و بعضی از مطالعات نشان می دهد، در افرادی که از بوی یاسمن لذت نمی برند، با مواجهه با بوی شدید یاسمن، مضطرب می شوند.

جلوگیری از ناهنجاری های گوارشی
افزودن چای یاسمن به برنامه غذایی عادی می تواند موجب بهبود گوارش گردد و از سرطان دستگاه گوارش جلوگیری کند.

کاتچین موجود در چای یاسمن تاثیرات مثبتی بر سلامت بدن علی الخصوص سیستم گوارشی دارد.

کاتچین آنتی اکسیدان های بین سلولی را فعال می نماید و با آنزیم های گوارشی مسئول روده سالم تعامل مستقیم دارد.

ارتقا سیستم ایمنی
بیشتر اشکال سرطان و بیماری های سرطانی سیستم ایمنی را سرکوب می نماید، یعنی سیستم ایمنی را مختل و بدن را نسبت به پاتوژن هایی که درمان سرطان را مشکل می نمایند،آسیب پذیر می سازد. یاسمن خواص ضد التهاب و آنتی اکسیدانی دارد، بنابرین از سیستم ایمنی محافظت می نماید.

سیستم ایمنی اولین خط دفاعی در انواع بیماری هاست، بنابرین تقویت آن می تواند فواید بیشماری برای بدن داشته باشد.

کاهش ناراحتی های مزمن مربوط به درد زانو و آرتروز یکی از تاثیرات مثبت چای یاسمن است. ماهیت ضد التهابی عناصر ارگانیک در چای یاسمن می تواند با مهار اکسیژناسیون ناخواسته سلولی، التهاب زانو را کم می نماید.

خواص آنتی باکتریال
چای یاسمن با افزودن اسانس یاسمن به غنچه های چای آماده می گردد و می تواند در برابر بیماری های باکتریایی مصونیت ایجاد کند و چای یاسمن را به آنتی بیوتیک دور از انتظار تبدیل کند.

بر اساس مطالعات روغن یاسمن می تواند تاثیرات ای کلی (E.coli) را بر طرف کند. این باکتری در غذاهای فاسد یا غیر سالم وجود دارد. چای یاسمن بعلاوه می تواند سرفه،سرماخوردگی و بیماری های حلق را رفع کند.

عوارض جانبی چای یاسمن

بارداری
گرچه تکنیک های رایحه درمانی در دوران بارداری بسیار مورد استقبال قرار گرفته است، بوی قوی و ترکیبات شیمیایی یاسمن در دوران بارداری توصیه نمی گردد.

در مواردی مصرف چای یاسمن یا اسانس یاسمن موجب درد زودرس در زنان باردار می گردد. قبل از افزودن چای یاسمن به رژیم غذایی، با دکتر مشورت کنید.

ناراحتی گوارشی
خیلی از افراد چای یاسمن را برای افزایش متابولیسم و حتی یاری به افزایش وزن انتخاب می نمایند. اما گفتنی است که مصرف آن با معده خالی، بخاطر خاصیت اسیدی آن موجب ناراحتی گوارشی گردد.
کافئین
باوجود خواص آرام بخشی و تغییر حالت روحی آن،این چای سرشار از کافئین است که تحریک نماینده است و به روش های مختلف بر افراد تاثیر می گذارد.

کافئین تعدادی از انتقال دهنده های عصبی مغز را بلاک می نماید و انرژی و هشیاری بهمراه می آورد.

بعضی از افراد نسبت به تاثیرات کافئین در دوز بالا حساس اند. بنابراین قبل از قرار دادن چای یاسمن در رژیم غذایی با پزشک خود مشورت کنید یا از تجربه قبلی خود از سایر محصولات کافئینی بهره ببرید.

بعلاوه می توانید چای یاسمن بدون کافئین خریداری کنید. عموما چای یاسمن بدون کافئین بصورت فله در بازار موجود است، اما چای کیسه ای اغلب کافئین دارد.

منبع: سایت راستینه

منبع: راسخون

به "کاریردهای چای یاسمن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاریردهای چای یاسمن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید