چطور نان باکیفیت را تشخیص دهیم؟
به گزارش وبلاگ نشر، خبرنگاران : راه های تشخیص نان با کیفیت را در این فیلم مشاهده کنید.
نان قوت لایموت است اما باید از کیفیت نان مطمئن شوید.
به گزارش وبلاگ نشر، فرایند پخته شدن یک نان با کیفیت از گندم و آرد آن شروع می گردد و عوامل دیگری مانند خمیر، زمان و نوع پخت نان، این فرایند را کامل می نماید.
در ادامه، فیلمی از راه های تشخیص یک نان با کیفیت را مشاهده می کنید.
نان سبوس دار تیره برترین نوع نان است. تیرگی نان بدلیل وجود سبوس آن است.
فیبر موجود در نان سبوس دار، برترین درمان تغذیه ای در یبوست و بیماری های روده بزرگ است.
نان سبوس دار بخاطر ایجاد حس سیری در فرد نسبت به نان های سفید خطر کمتری در ایجاد چاقی دارد. (اما توجه به این نکته ضروری است که مصرف بی رویه نان های سبوس دار نیز توصیه نمی گردد.)
با مصرف نان سبوس دار، قند خون به آهستگی بالا می رود و برای بیماران دیابتی، انتخاب مناسب تری نسبت به نان های سفید است.
نان های سبوس دار مصرف کنید
مصرف نان های سبوس دار، کلسترول خون و چربی خون را کاهش می دهد و از پیشرفت بیماری های قلبی- عروقی پیشگیری می نماید.
مصرف سبوس و نان سبوس دار، احتمال پیدایش سرطان روده بزرگ (کولون و راست روده) را کاهش می دهد.
مصرف زیاد نان های سفید، خطر ابتلا به کم خونی، پوکی استخوان، ناراحتی گوارشی (سوء هاضمه و یبوست)، چاقی، بیماری قلبی- عروقی و دیابت را افزایش می دهد.
درصد مهمی از احتیاج روزانه ویتامین، مواد معدنی، پروتئین و فیبر به وسیله مصرف نان های سبوس دار، تأمین می گردد.
بهتر است از نان های سبوس داری که با خمیرترش تهیه شده اند بجای نان های سفید استفاده گردد.
سبوس جزو مواد غذایی مطلوب باکتری های مفید روده است که علیه امراض میکروبی روده اقدام می نماید و سیستم ایمنی بدن را فعال می نماید.
مصرف نان سبوس دار به جای نان های سفید، خطر بروز سرطان، دیابت، ناتوانی در هضم غذا و بیماریهای قلبی را کاهش می دهد.
نان سبوس دار منبع خوبی از فیبر می باشد. فیبر، یاری به هضم مواد غذایی و اجابت مزاج می نماید
نان سبوس دار منبع خوبی از ویتامین های B2 و نیاسین است. این ویتامین ها به عملکرد بهتر مغز یاری می نماید.
حذف نان حتی برای افراد دیابتی و افرادی که چاق هستند و رژیم کاهش وزن دارند نادرست است.
نان سنگک یک نان به صرفه
نان سنگک کمترین ضایعات را در بین نان های سنتی دارد.
از مصرف نان های سوخته بدلیل وجود ماده سمی بنام آکریلامید در آن جداً خودداری گردد.
نانی که با خمیرمایه تهیه شده است، ارزش غذایی بالاتر، قابلیت هضم بهتر، ضایعات و دور ریز کمتر و ماندگاری بهتری دارد.
استفاده از خمیرمایه، جذب آهن، کلسیم، روی و منیزیم را در نان بهبود می بخشد.
نان سالم کاملاً پخته و برشته بوده و سطح آن سوخته نیست.
نان داغ را در کیسه نایلونی نگذارید
قرار دادن نان داغ در کیسه نایلونی، فرایند بیات شدن نان را سریع تر نموده و باعث ایجاد کپک در نان می گردد.
با توجه به موارد بالا توصیه می گردد که نان های تیره مصرف کنید و ممنوعیت استفاده از جوش شیرین و مواد افزودنی غیرمجاز و حتی کنجد با کیفیت پایین که مزه و طعم کپک و ماندگی می دهد را مد نظر قرار داده و از مصرف آن خودداری کنید و در صورت مشاهده هر گونه تخلف به بازرسان بهداشت محیط و معاونت غذا و دارو اطلاع دهید.
منبع: رکنا