معمای 7 حفره عجیب در زمین!
به گزارش وبلاگ نشر، عجیب ترین حفره های زمین
زمین پر از شگفتی و زیبایی است. در گوشه و کنار این کره خاکی پدیده هایی وجوددارند که آنقدر شگفت انگیز هستند که باورشان سخت است. بعضی آنقدر عجیب هستند که دوست داریم به آن مقاصد سفر کنیم تا با چشم خودمان این پدیده های خارق العاده را ببینیم. در این مطلب قصد داریم 7 حفره عجیب و غریب را به شما معرفی کنیم که به دست طبیعت و در اثر پدیده های جغرافیایی یا به دست بشر ساخته شده اند. با خبرنگاران همراه باشید تا با این ده حفره عجیب روی زمین آشنا شویم.

دروازه جهنم - ترکمنستان
در قلب کویر کاراکوم در کشور ترکمنستان حفره ای داغ و سوزان واقع شده است که به دروازه گاز یا دروازه جهنم معروف شده است. این حفره عمیق همواره در حال اشتعال و سوختن است و این شعله ها در تاریکی شب از فواصل دور نیز قابل مشاهده هستند. دروازه جهنم یک پدیده طبیعی نیست و بر اثر حادثه انفجار گاز شوروی در دهه 1950 به وجود آمده است و از آن موقع در حال سوختن و شعله کشیدن است. در آن موقع، تجهیزان حفاری شوروی در جستجوی یافتن گاز طبیعی در حال حفر زمین بودند که داخل غاری زیرزمینی افتادند. در نتیجه حفره ای مثل دهانه آتشفشان ایجاد شد که امروزه حدود 60 متر قطر و 20 متر عمق دارد. این حفره ادک زمانی پس از کشف شعله ور شد و از آن موقع در حال سوختن است. بوی سوختن گوگرد را از فاصله های بسیار دور نیز می توان استشمام کرد و اطراف دهانه به شدت داغ و سوزان است.
معدن الماس کیمبرلی- آفریقای جنوبی
معدن الماس کیمبرلی که به نام حفره بزرگ نیز معروفیت دارد در حال کسب عنوان بزرگترین حفره دست ساز در جهان است. کارگران معدن در جستجوی الماس از سال 1866 تا 1914 با چکش و بیل سوراخی عمیق حفر کردند و ماحصل این زحمات استخراج 2722 کیلوگرم الماس بود. کوشش هایی انجام شده تا این حفره عمیق به عنوان یک میراث جهانی ثبت گردد. حفره بزرگ 17 هکتار مساحت و 463 متر عرض دارد. عمق این حفره حدود 215 متر است، اما با جمع شدن آب در این حفره اکنون 175 متر آن قابل مشاهده است. زیر این حفره، معدن الماس تا عمق 1097 متری نیز همچنان حفر شده است.
سد مونتیسلو- ایالات متحده
سد مونتیسلو در شهرستان ناپا، کالیفرنیا واقع شده است و بین سال های 1953 و 1957 ساخته شده است. این سد در واقع یک قوس بتونی بزرگ است که 93 متر ارتفاع و 312 متر طول دارد و حاوی 249000 متر مکعب بتون است. دریاچه پشت این سد بریسا نام دارد که بزرگ ترین دریاچه در کالیفرنیا به شما می رود. آب این سد عمدتا از شمال سن فرانسیسکو تامین می گردد. معروفیت اصلی این سد به علت حفره بزرکی است که در پشت سد واقع شده است و نقش آب ریز را ایفا می نماید. زمانی که آب موجود در سد از حد معینی فراتر برود داخل این حفره ریخته می گردد که صحنه ای جالب و خارق العاده پدید می آورد.
گودال آبی بزرگ- بلیز
گودال آبی بزرگ (The Great Blue Hole) حفره ای عمیق در کف دریاست که در ساحل بلیز واقع شده است. این حفره حدود 304 متر مساحت و 121 متر عمق دارد. این گودال عجیب و البته زیبا در آخرین عصر یخبندان به عنوان یک غار آهکی به وجود آمده است. این منطقه به ویژه مورد توجه غواصان است و هرساله غواصان بسیاری به این منطقه سفر می نمایند.
فروگودال- گواتمالا
فروگودال حفره هایی هستند که به علت تجزیه سنگ و به علت افزایش آب های زیرزمینی به وجود می آیند. در فوریه 2007 گودال بزرگی در یک محله فقیر نشین در گواتمالا دهان گگردد و باعث کشته شدن 3 نفر شد. این فروگودال 100 متر عمق دارد و ظاهرا بر اثر جریان فاضلاب که باعث حل کردن صخره زیرین شده به وجود آمده است. پس از این حادثه هزار نفر ساکنین این منطقه به جای امنی برده شدند. در حال حاضر خطر برطرف شده و برنامه هایی جهت توسعه این منطقه ارائه شده است.
گودال اوداچنایا- روسیه
گودال اوداچنایا یک معدن الماس در جمهوری یاقوتستان کشور روسیه است. این معدن در سال 1955 کشف شد و بیش از 600 متر عمق دارد. این معدن از لحاظ وسعت سومین معدن روباز جهان محسوب می گردد. مالکان معدن اعلام کردند که در سال 2010 بهره برداری از این معدن را متوقف می نمایند. معدن الماس اوداچنایا متعلق به شرکت روسی استخراج الماس الروساست.
معدن دیاویک- کانادا
معدن دیاویک (Diavik Mine) در منطقه شمال غربی کانادا واقع شده است. این معدن در سال 2003 ایجاد شده و سالیانه حدود 1600 گیلوگرم الماس فراوری می نماید. انتظار می رود طول عمر این معدن 16 تا 22 سال باشد. این معدن دارای سه لوله کمبرلیت برای شکستن الماس است و در جزیره ای به مساحت 20 کیلومتر مربع واقع شده است. این جزیره در فاصله 220 کیلومتری جنوب مدار قطب شمال واقع شده است.
منبع: الی گشت