جشنواره ای با طعم دانه های یاقوت

به گزارش وبلاگ نشر، خبرنگاران/مازندران پاییز که می گردد فصلی متفاوت در بهشهر صورت می گیرد، چیدن محصول انار و روان شدن آن به بازار بهانه ای برای برگزاری یک جشنواره است که از آن استقبال زیادی می گردد.

جشنواره ای با طعم دانه های یاقوت

به گزارش وبلاگ نشر ، چهار سال است که در پاییز آن موقع که فصل برداشت انار می گردد، بهشهر رنگی دیگر می گیرد و جشنواره ای با طعم دانه های یاقوت در شرقی ترین شهرهای مازندران برگزار می گردد.

استعداد ویژه انار در شهرستان بهشهر از این محصول جاذبه ای ویژه برای بخش گردشگری و مالی شرق مازندران ایجاد نموده است.

مراسم افتتاحیه چهارمین جشنواره انار اشرف نیز با حضور استاندار مازندران، مسئولان شهرستانی، باغداران و فراورینمایندگان انار در مجموعه گردشگری هوتو شهرستان بهشهر برگزار گردید.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در این مراسم گفت: صادرات انار اشرف و ایجاد کارخانه فرآوری انار در بهشهر باید در دستور کار مسئولان استانی قرار بگیرد تا بتوانیم به وسیله بندر امیر آباد و مرز اینچه برون به راحتی انار بهشهر و فرآورده های آن را با بسته بندی های مناسب و شکیل به کشورهای حوزه آسیای میانه صادر کنیم.

علی محمد شاعری اظهار کرد: شهرستان بهشهر در بسیاری از زمینه ها از جمله بخش کشاورزی پیش قراول است و نقش بسیار مهمی را در کشاورزی مازندران ایفا می نماید و نیز فراوری بالایی در محصولات مهمی مانند مرکبات، برنج، دانه های روغنی و توتون دارد.

وی اضافه نمود: شهرستان بهشهر با وجود انبوهی از جنگل های بی نظیر و منطقه میانکاله با 68 هزار هکتار مساحت و محصور شده با تالاب بین المللی میانکاله، جاذبه های گردشگری متعدد و همچنین ظرفیت های بسیاری در حوزه کشاورزی دارد که یکی از نمادهای مهم کشاورزی بهشهر انار است.

شاعری با بیان اینکه انار با دارا بودن انواع ویتامین ها خاصیت های درمانی فراوانی دارد و محصولی منحصر به فرد و هویت باغداری شهرستان بهشهر است، اظهار داشت: هویت مازندران در حوزه های مختلف تعریف می گردد که بخشی از این هویت ها در فراوریات کشاورزی است و بخش مهمی از هویت کشاورزی بهشهر به فراوری انار اختصاص دارد که حدود 90 درصد از فراوریات انار استان مازندران در بهشهر صورت می گیرد.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: جشنواره انار فرصت خوبی برای حمایت از فراورینمایندگان و همچنین بیان مسائل از سوی باغداران و فراورینمایندگان انار این شهرستان است که نباید هر ساله جشنوراه انار اشرف صرفا در حد برگزاری جشنواره باقی بماند و باید خروجی خوبی داشته باشد که به همین منظور مسئولان و مدیران حاضر در این جشنواره باید مسائل باغداران انار را رسیدگی و حل نمایند.

شاعری اظهار کرد: شهرستان بهشهر با وجود بالاترین سطح زیر کشت و میزان فراوری انار در استان مازندران حتی یک کارخانه فرآورده های انار ندارد که سرمایه گذار طبق استانداردهای لازم محصولات باغداران را خریداری، فرآوری، بسته بندی و عرضه کند که قطعا نقش موثری در تنظیم بازار دارد.

وی با بیان اینکه میانکاله نباید صرفا یک منطقه حفاظت شده باشد بلکه باید نقش مالی ایفا نماید، اضافه نمود: شبه جزیره میانکاله با 68 هزار هکتار مساحت از ذخایر ژنتیکی ایران محسوب می گردد که 12 هزار هکتار آن را انارستان تشکیل داده است اما هر ساله میزان بالایی از انار میانکاله توسط افراد غیربومی به صورت غیراستاندارد برداشت و از شهرستان بهشهر خارج می گردد که به همین منظور باید با ایجاد صنایع تبدیلی در این شهرستان، انار منطقه میانکاله و محصول فراوری شده باغداران را ساماندهی کنیم تا صرفه مالی آن به جیب مردم شهرستان برود.

نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس گفت: فراوریات طبیعی و ارگانیک دارای رویکرد جهانی است و محصولات کشاورزی که در بسیاری از کشورها فراوری می گردد در روستاها و جوامع محلی بسته بندی می شوند و به همین دلیل باید کارخانه فرآورده های انار در شهرک صنعتی بهشهر احداث گردد و اگر سرمایه گذاری در این زمینه وجود دارد از اعتبارات اقتصاد مقاومتی به وی تسهیلات داده می گردد تا فرآورده های انار را صنعتی و به بازار عرضه کند که گامی مهمی برای حمایت از فراورینمایندگان انار است.

شاعری با بیان اینکه صادرات انار اشرف و ایجاد کارخانه فرآوری انار در بهشهر در دستور کار مسئولان استانی قرار بگیرد، اظهار داشت: انار بهشهر قابلیت صادرات را دارد تا علاوه بر تامین احتیاج داخلی، بخشی از آن به خارج از کشور صادر گردد که به وسیله بندر امیر آباد و مرز اینچه برون به راحتی می توانیم انار بهشهر و فرآورده های آن را با بسته بندی های مناسب و شکیل به کشورهای حوزه آسیای میانه صادر کنیم و به همین منظور سازمان جهاد کشاورزی و سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران این موضوع را در اولویت کاری خود قرار دهند تا این اقدام دستاورد چهارمین جشنواره انار اشرف باشد.

به گزارش وبلاگ نشر، ربیع فلاح استاندار مازندران نیز در این مراسم با بیان اینکه استان مازندران در همه زمینه ها در حال حرکت و پویایی است، اظهار کرد: جشنواره انار اشرف بسیار ارزشمند است و باید تداوم داشته باشد که مستلزم تحقیق و آنالیز بیشتر مسئولان شهرستانی در این زمینه است تا خروجی خوبی حاصل گردد و در کنار کارهای فرهنگی در جشنواره باید حتما جنبه کمی و مالی نیز مورد توجه واقع شده و بیشتر در این زمینه کار گردد.

وی اظهار داشت: 12 هزار هکتار انار ترش در منطقه میانکاله وجود دارد که باید پروسه بسته بندی برای آن در نظر گرفته گردد و از طرفی کسانی که علاقمند به سرمایه گذاری در صنایع تبدیلی انار در بهشهر باشند، از آن ها حمایت می گردد و وام و تسهیلات کم بهره به آن ها تعلق می گیرد.

فلاح یادآور شد: ایران 50 درصد فراوری انار جهان را دارد و مازندران با رتبه سوم یکی از فراورینمایندگان برتر انار در کشور است و شهرستان بهشهر بیشترین میزان فراوری انار استان را دارد.

استاندار مازندران گفت: با وجود کمبود آب در سال 94 فراوری محصولات کشاورزی مازندران در سال 95 با مدیریت صحیح افزایش یافت و با توجه به شرایط خوب بارندگی در امسال قطعا فراوریات کشاورزی استان در سال 96 افزایش قابل توجهی دارد.

سید خالق سجادی فرماندار بهشهر نیز در سخنانی اظهار کرد: شهرستان بهشهر با وجود 12 هزار هکتار انارستان طبیعی و خودرو در منطقه میانکاله و 1300 هکتار باغات انار ظرفیت و پتانسیل بسیار بالایی برای توسعه کشت انار و صنایع تبدیلی دارد.

وی با اشاره به اینکه برگزاری 3 دوره جشنواره انار اشرف در سال های گذشته موجب تشویق کشاورزان به توسعه باغات انار شد و در طی 3 سال گذشته 350 هکتار به سطح زیر کشت باغات انار شهرستان اضافه نموده شده است، بیان کرد: اگر احداث هر 2 هکتار باغ را یک شغل در نظر بگیریم، حدود 175 نفر شغل مستقیم و تعدادی اشتغال غیرمستقیم ایجاد شده است.

سجادی اظهار کرد: به همین منظور توسعه باغات انار می تواند زیرساخت های لازم را برای سرمایه گذاری و توسعه مالی شهرستان بهشهر فراهم سازد.

فرماندار بهشهر اظهار داشت: مبارزه با آمریکا و استکبار فقط در سنگرهای نظامی میسر نیست بلکه می توان با اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل به این مهم دست یافت که یکی از راههای عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی به فراخور هر منطقه، توسعه پتانسیل های آن منطقه است که در شهرستان بهشهر توسعه کشت انار و ایجاد صنایع تبدیلی آن می تواند به شعار اقتصاد مقاومتی در این شهرستان جامه عمل بپوشاند.

گزارش از: مریم یخکشی، خبرنگار وبلاگ نشر، منطقه مازندران

انتهای پیغام

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "جشنواره ای با طعم دانه های یاقوت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جشنواره ای با طعم دانه های یاقوت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید