آیا فرق عسل مانوکا با بقیه عسل ها را می دانید؟

به گزارش وبلاگ نشر، این عسل در مناطقی از جنگلهای نیوزیلند و استرالیا به وسیله زنبورهای عسل از شهد درخت مانوکا Manouka (نام علمی گونه وحشی Leptospermum scoparium) تهیه می گردد که کیفیت بالایی دارد. در ادامه بیشتر با خواص این عسل آشنا می شوید.

آیا فرق عسل مانوکا با بقیه عسل ها را می دانید؟ عسل مانوکا نوعی عسل بومی نیوزیلند است. این عسل به وسیله زنبورهایی فراوری می شود که از شهد گل درخت مانوکا (Leptospermum scoparium) که معمولا به عنوان بوته مانوکا شناخته می شود، تغذیه می نمایند. خاصیت ضدباکتری عسل مانوکا همان چیزی است که آن را از عسل سنتی جدا می نماید. متیل گلیوکسال (Methylglyoxal) ماده فعال آن است و به احتمال زیاد مسئول این اثرات ضد باکتری است. علاوه بر این، عسل مانوکا دارای مزایای ضد ویروسی، ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است. در ادامه با 7 خاصیت از میان خواص عسل مانوکا برای سلامت آشنا خواهید شد.

1. یاری به بهبود زخماز زمان های قدیم، از عسل برای درمان جراحت، سوختگی و زخم استفاده می شده است. در سال 2007، عسل مانوکا به وسیله FDA آمریکا به عنوان گزینه ای برای درمان زخم تایید شد. مطالعات متعدد نشان داده است که عسل مانوکا می تواند درمان زخم را بهبود بخشد، بازسازی بافت را تقویت کند و حتی درد را در بیماران مبتلا به سوختگی کاهش دهد. برسی نتایج مطالعه ای درباره اثرات استفاده از پانسمان عسل مانوکا نشان داد که 88 درصد زخم ها کاهش مقدار داشتند. بعلاوه، پانسمان عسل مانوکا به ایجاد یک محیط اسیدی برای زخم یاری نموده است که باعث بهبودی بیشتر زخم شده است.

از دیگر خواص عسل مانوکا یاری به بهبود زخم های دیابتی است. مطالعه ای در یونان نشان داده که پانسمان زخم عسل مانوکا باعث کاهش زمان درمان در بیماران مبتلا به زخم پای دیابتی شد. عسل مانوکا در بهبود زخم پلک پس از عمل جراحی نیز تأثیر دارد و به گفته بیماران در اثر استفاده از عسل مانوکا به اندازه قابل توجهی درد کمتری داشتند. عسل مانوکا در درمان عفونت های زخم ناشی از گونه های مقاوم به آنتی بیوتیک، مانند استافیلوکوکوس اورئوس (MRSA) موثر است. از این رو استفاده منظم از عسل مانوکا بر روی زخم و عفونت ممکن است به جلوگیری از MRSA یاری کند. البته باید توجه داشت که عسل مانوکای مورد استفاده برای درمان زخم ها، عسل پزشکی (بدون ناخالصی) است و استرلیزه و آماده به عنوان یک پانسمان است.

2. ارتقای بهداشت دهان و دندانارتقای بهداشت دهان و دهان از دیگر خواص عسل مانوکاست. برای جلوگیری از پوسیدگی دندان و حفظ سلامت لثه ها، به حداقل رساندن باکتری های مضر دهان که می توانند باعث تشکیل پلاک شوند، از اهمیت زیادی برخوردار است. بعلاوه مهم است که به طور کامل باکتری مفید دهان را که مسئول حفظ سلامتی دهان هستند از بین نبرید. مطالعات نشان داده اند که عسل مانوکا به باکتری مضر دهان مرتبط با تشکیل پلاک، التهاب لثه و پوسیدگی دندان حمله نموده و آنها را از بین می برد. عسل مانوکا با فعالیت ضد باکتری بالا در مهار رشد باکتری های مضر دهان مانند پی گینگیوالیس (P.gingivalis) و اکتینومیست کومیتانس (A. actinomycetemcomitans) موثر است.

3. تسکین گلو درداگر از گلو درد رنج می برید، عسل مانوکا می تواند در تسکین درد آن به شما یاری کند. یکی از مهمترین خواص عسل مانوکا ویژگی ضد ویروس و ضد باکتری بودن آنست که می تواند به باکتری هایی که باعث درد می شوند حمله کند و التهاب را کاهش دهد. علاوه بر این، عسل مانوکا باکتری های مضر دهان که سبب بروز موکوزیت (از عوارض جانبی رایج تشعشع و شیمی درمانی) می شود را کاهش می دهد. موکوزیت منجر به التهاب و زخم های دردناک غشا های مخاطی در مری و دستگاه گوارش می شود.

4. یاری به جلوگیری از زخم معده زخم معده از شایع ترین بیماری هایی است که انسان به آن مبتلا می شود. در این بیماری زخم هایی بر روی پوشش معده تشکیل می شوند و باعث درد شکم، تهوع و نفخ می شوند. اچ. پیلوری (H. pylori) یک نوع شایع باکتری است که مسئول بخش عمده ای از زخم معده است. از خواص عسل مانوکا باید به قدرت خارق العاده آن به تقویت معده اشاره نمود. تحقیقات نشان می دهد که عسل مانوکا می تواند به درمان زخم های معده ناشی از H. pylori یاری کند. زخم معده بعلاوه می تواند به علت مصرف بیش از حد الکل باشد. آنالیز نتایج تحقیق بر روی موش صحرایی نشان داده است که عسل مانوکا از زخم معده ناشی از الکل نیز جلوگیری می نماید.

5. بهبود علائم گوارشیسندرم روده تحریک پذیر (IBS) یک اختلال گوارشی رایج است. علائم آن عبارتند از: یبوست، اسهال، درد شکمی و حرکات نامنظم روده. محققان دریافتند که مصرف منظم عسل مانوکا می تواند به کاهش این علائم یاری کند. تأثیر خواص عسل مانوکا برای بهبود شرایط آنتی اکسیدانی و کاهش التهاب در موش های صحرایی با IBS و کولیت اولسراتیو (نوعی از بیماری روده تحریک پذیر) به اثبات رسیده است. کلستریدیوم دیفیسیل (Clostridium difficile) که اغلب C. diff نامیده می شود، نوعی عفونت باکتریایی است که موجب اسهال شدید و التهاب روده می شود. عسل مانوکا به سلول های C. diff حمله نموده سپس باعث مرگ آنها می شود و ازین طریق در فرایند درمان مؤثر واقع می شود.

6. درمان علائم سیستیک فیبروزیسسیستیک فیبروزیس یک بیماری ارثی است که به ریه ها آسیب می رساند و بعلاوه می تواند بر دستگاه گوارش و سایر اندام ها تاثیر بگذارد. این بیماری بر سلول هایی که موکوس فراوری می نمایند، اثر می گذارد و باعث می شود مخاط فراوری شده غیر طبیعی؛ غلیظ و چسبناک باشد. متأسفانه، عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی در افراد مبتلا به سیستیک فیبروزیس بسیار رایج هستند. پسودوموناس آئروژینوزا (Pseudomonas aeruginosa) و بورخولدریا سپاسیه (Burkholderia spp) دو باکتری رایج هستند که می توانند عفونت های شدید تنفسی فوقانی را به ویژه در افراد آسیب پذیر ایجاد نمایند.

در تحقیقی اثربخشی عسل مانوکا علیه این باکتری ها در افراد مبتلا به سیستیک فیبروزیس مورد آنالیز قرار داده شد. نتایج نشان داد که رشد و عملکرد آن ها در ارتباط با درمان با آنتی بیوتیک مهار می شود. بنابراین، محققان نتیجه گرفتند که عسل مانوکا ممکن است نقش مهمی در درمان عفونت های تنفسی فوقانی داشته باشد.

7. درمان آکنهیکی دیگر از خواص عسل مانوکا درمان جوش و آکنه است. آکنه معمولا با تغییرات هورمونی ایجاد می شود، اما بعلاوه می تواند در اثر واکنش به رژیم غذایی ضعیف، استرس یا رشد باکتری ها در منافذ مسدود شده بوجود آمده باشد. استفاده از عسل مانوکا می تواند پوست شما را عاری از باکتری نگه دارد و موجب تسریع فرایند درمان آکنه شود. بعلاوه با توجه به خاصیت ضد التهاب آن، می تواند التهابات مرتبط با آکنه را کاهش دهد.

سخن پایانیعسل مانوکا یک راه حل موثر درمانیست و زمانی که در کنار درمان های متداول استفاده شود، می تواند فرایند درمان را سریعتر کند. اما طبق نظر محققان، مطالعه و تحقیقات بیشتری برای حمایت از خواص مفید آن لازم است.

چه کسانی در مصرف آن احتیاط نمایند؟افراد مبتلا به دیابت: مصرف عسل مانوکا ممکن است بر سطح خون تأثیر بگذارد.

افراد دارای حساسیت به عسل یا زنبور: ممکن است بعد از خوردن یا استفاده از عسل مانوکا واکنش آلرژیک داشته باشند.

اطفال: آموزشگاه پزشکان اطفال آمریکا مصرف آن را برای بچه ها کوچک تر از یک سال به علت خطر بوتولیسم نوزاد توصیه نمی نماید.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون

به "آیا فرق عسل مانوکا با بقیه عسل ها را می دانید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا فرق عسل مانوکا با بقیه عسل ها را می دانید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید