طرز تهیه آش شولی یزدی (آش اسفناج یزدی) مرحله به مرحله

به گزارش وبلاگ نشر، آش شولی یا آش اسفناج یزدی یکی از مشهورترین آش های یزدی است که در عین سادگی هم خوشمزه است و هم بسیار مفید برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا در فصل پاییز و زمستان. آش اسفناج یزدی را در فصول پاییز و زمستان به خاطر فراوانی اسفناج و با دو چاشنی سرکه یا رب انار درست می نمایند و استفاده از هر کدام از آن ها سلیقه ای است. طرز تهیه آش اسفناج یزدی یا آش شولی اسفناج را در بخوانید. با سرویس همراه باشید.

طرز تهیه آش شولی یزدی (آش اسفناج یزدی) مرحله به مرحله

طرز تهیه آش اسفناج یزدی یا شولی

مواد لازم تهیه آش شولی (برای 4 نفر)

  • سبزی: 1 و نیم کیلوگرم شامل نیمی اسفناج و نیمی دیگر شوید، تره، جعفری به مقدار مساوی و چند شاخه شنبلیله
  • چغندر: 2 عدد بزرگ
  • پیاز: 3 عدد میانه
  • نعناع خشک: 2 قاشق غذاخوری
  • عدس: یک لیوان فرانسوی دسته دار
  • آرد: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
  • روغن مایع: به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار دلخواه
  • سرکه یا رب انار: برای چاشنی به مقدار دلخواه

مراحل طرز تهیه آش شولی تابستانی

آش شولی معمولاً هم در فصول سرد سال و همراه با ماش و شلغم و هم در تابستان با چغندر و عدس طبخ می گردد. این آش یکی از غذاهای ثابت و محبوب در سفره شب یلدای یزدی ها محسوب می گردد و برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا نیز فوق العاده است. در ادامه می توانید با مراحل درست کردن آش شولی یزدی با استفاده از شلغم و عدس آشنا شوید.

مرحله اول؛ پختن چغندر

در اولین مرحله از طرز تهیه آش شولی باید چغندرها را پوست بگیرید و به صورت خلالی برش بزنید. سپس چغندرهای برش زده را به همراه مقداری آب در قابلمه بریزید و روی شلعه گاز قرار دهید تا نیم پز شوند.

مرحله دوم؛ پختن عدس و سبزی

بعد از نیم پز شدن چغندر در این مرحله از دستور پخت آش شولی می توانید عدس و سبزی خرد شده را هم اضافه کنید تا همه مواد خوب با هم بپزند.

مرحله سوم؛ سرخ کردن پیا و نعنا

در این فاصله و تا پختن مواد آش شولی باید و را آماده کنید. برای این کار پیازها را به صورت خلالی خرد کنید و در روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند. سپس نعنا خشک را در روغن بریزید و آن را نیز برای چند ثانیه در روغن سرخ کنید و سپس شعله گاز را خاموش کنید.

مرحله چهارم؛ اضافه کردن آرد به آش اسفناج شولی

بعد از این که پیاز داغ و نعنا داغ را آماده کردید، باید به یک لیوان فرانسوی دسته دار آرد، 3 یا چهار لیوان آب اضافه کنید و با دست خوب با آب مخلوط کنید تا گوله نگردد. مخلوط آرد و آب آماده شده را کنار بگذارید. وقتی سبزی و عدس و چغندر کاملا پخت نیمی از پیاز داع و نعنا داغ را به آن ها اضافه کنید و در آش بریزید. زردچوبه و فلفل سیاه را هم اضافه کنید.

مرحله پنجم؛ آماده کردن آش شولی

وقتی آش چند جوش خورد مخلوط آرد و آب را هم اضافه کنید. همزمان هم بزنید تا آرد گوله نگردد. اگر احساس کردید آش شولی خیلی غلیظ است کمی دیگر آب اضافه کنید و اجازه دهید آش خوب جا بیفتد. غلظت آش اسفناج یزدی باید شبیه باشد. در 10 دقیقه پایانی پخت به جای مانده پیاز داغ و نعنا داغ و سرکه را هم اضافه کنید (مقداری از پیاز داغ و نعنا داغ را برای تزیین آش شولی نگه دارید) اجازه دهید آش شولی یزدی چند جوش بزند تا بوی تند سرکه گرفته گردد.

اگر سرکه دوست ندارید آش را با مقداری مزه دار کنید. آش را با پیاز داغ و نعنا داغ و در صورت تمایل مقداری تزیین کنید.

نکات و فوت و فن های طرز تهیه آش شولی یزدی

*به جای اضافه کردن آب می توانید از برای درست کردن آش اسفناج یزدی بهره ببرید. برای درست کردن آش اسفناج به جای عدس می توانید از گندم، ماش، جو، ماش یا بلغور بهره ببرید. در آش اسفناج به جای چغندر هم می توانید از کلم بروکلی بهره ببرید.

*برای پخت آش شولی حتماً عدس را برای چند ساعت بخیسانید تا نفخ آن گرفته گردد و بهتر بپزد.

*در طرز تهیه آش شولی با چغندر می توانید چغندرها را به جای خلالی رنده کنید.

*بعد از اضافه کردن ترکیب آب و آرد به آش شولی باید آن را مدام هم بزنید تا آش ته نگیرد.

*در طرز تهیه آش شولی یزدی باید از اسفناج و شوید به یک مقدار در آش بهره ببرید و تنها چند شاخه شنبلیله به ترکیب سبزی آن اضافه کنید.

*در صورت تمایل می توانید علاوه بر اسفناج از برگ چغندر نیز در طرز تهیه آش شولی بهره ببرید.

*برای تهیه آش شولی نباید سبزی ها را بیش از حد خرد کنید، این کار موجب له شدن سبزی و آب انداختن آن در آش می گردد.

*در صورت تمایل می توانید به جای چغندر و عدس از ترکیب شلغم و ماش برای تهیه آش شولی بهره ببرید.

*یزدی ها برای درست کردن آش شولی از شلغم هم به جای چغندر استفاده نمایند.

سوالات متداول

در طرز تهیه آش شولی یزدی از چه ترکیباتی استفاده می گردد؟

برای تهیه آش شولی یزدی باید از ترکیب سبزی، چغندر، پیاز، نعنا خشک، عدس به همراه سرکه یا رب انار بهره ببرید. در صورت تمایل می توانید به جای چغندر و عدس از ماش و شلغم بهره ببرید.

نسبت سبزی ها برای تهیه آش شولی چگونه است؟

در طرز تهیه آش شولی یزدی باید از اسفناج و شوید به یک مقدار در آش بهره ببرید و تنها چند شاخه شنبلیله به ترکیب سبزی آن اضافه کنید.

منبع: افق کوروش

به "طرز تهیه آش شولی یزدی (آش اسفناج یزدی) مرحله به مرحله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش شولی یزدی (آش اسفناج یزدی) مرحله به مرحله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید