رفتار مناسب والدین با اشتباهات بچه ها

به گزارش وبلاگ نشر، چه کودکی پرانرژی داشته باشید چه کودکی سرسخت، مطمئنا هرازگاهی ممکن است با مسائلی در رفتار فرزندتان روبرو می شوید. نحوه واکنش شما به این مسائل نقش مهمی در تکرار رفتارهای نامطلوب دارد. مدیریت رفتاری، راهنمایی رفتار کودکتان به گونه ای است که به او روش مناسب رفتار کردن را یاد می دهد. مدیریت رفتار، رویکرد سازنده و مثبتی است که اغلب بهترین راه برای راهنمایی رفتار کودک شماست.

رفتار مناسب والدین با اشتباهات بچه ها

دروغ گویی کودک

دروغ گویی کودک یکی از موارد رفتار کودک با والدین است که گاهی اوقات در بچه ها مشاهده می گردد. سه دلیل اصلی برای دروغ گویی بچه ها وجود دارد: جلب توجه، به دردسر نیفتادن و داشتن احساسی بهتر در خصوص خود. تشخیص علت دروغ گویی کودک می تواند به شما در پیدا کردن راه مناسب در واکنش به کودک یاری کند. برای اینکه برخورد مناسبی با دروغ گویی فرزندتان داشته باشید راه چارههای زیر را در نظر داشته باشید:

وقتی متوجه شدید فرزندتان به شما دروغ می گوید از او بپرسید: این واقعا اتفاقیه که افتاده یا دوست داشتی این اتفاق می افتاد؟

به فرزندتان درنتیجه دروغی که گفته است یک پیامد اضافی بدهید. این کار به این صورت است که برای مثال به جای دریافت وسایل الکترونیکی از او، به کودک یک کار خانه بدهید تا انجام دهد.

با تعریف قانون همواره حقیقت را بگویید در خانه، بر اهمیت صداقت تاکید کنید.

وقتی فرزندتان حقیقت را می گوید، حتی وقتی که با گفتن حقیقت ممکن است به دردسر بیفتد، او را تحسین کنید. برای مثال به او بگویید: از اینکه حقیقت رو بهم گفتی بهت افتخار می کنم چون اگرچه بهت گفته بودم کاپ کیک نخور ولی این کار رو کردی. به خاطر این کارت امروز باید میزها رو تمیز کنی ولی چون واقعیت رو گفتی فقط چند تا از میزها رو لازمه تمیز کنی.

نافرمانی

بعضی از والدین می پرسند با بچه ها لجباز چگونه رفتار کنیم. وقتی به فرزندتان می گویید اسباب بازی هایش را جمع کند و او این کار را انجام نمی دهد یا وقتی از او می خواهید که اسباب بازی اش را به زمین نکوبد و او گوش نمی دهد ممکن است بسیار عصبانی شوید اما ضروری است بدانید این رفتار کودک با والدین طبیعی است. درواقع او می خواهد جدیت شما را آزمایش کند.

صفحه جدید ما را دنبال کنید

دنبال می کنم

استفاده بیش از اندازه تلویزیون و موبایل

یکی دیگر از موارد رفتار کودک با والدین مقاومت او در برابر محدودیت در تماشای تلویزیون یا استفاده از موبایل است. چه کودک شما در برابر این محدودیت ها جیغ می کشد چه پنهانی از موبایل یا بازی های ویدئویی استفاده می نماید ضروری است بدانید استفاده بیش از حد از این وسایل به هیچ عنوان سالم نیست. راه چارههای زیر در این زمینه می توانند به شما یاری نمایند:

قوانین مشخصی را برای استفاده از وسایل الکترونیکی قرار دهید. اگر فرزندتان بیش ازاندازه به این وسایل وابسته است این محدودیت را بیشتر کنید.

وقتی کودک، قوانین شما را نقض می نماید وسیله الکترونیکی را از او بگیرید.

در زمینه استفاده از این وسایل الگوی سالمی باشد و خودتان نیز کمتر از آن ها بهره ببرید.

بدغذایی بچه ها

ممکن است فرزندتان هر غذایی را نخورد یا اینکه ممکن است بیش ازاندازه غذا بخورد. رفتارهای مرتبط با تغذیه می توانند منجر به درگیری میان کودک و والدین و همچنین مسائل تصویر بدنی در بچه ها گردد. بنابراین مهم است که این مسائل را به دقت مدیریت کنید. در ادامه به چند راه چاره در این زمینه اشاره شده است.

به فرزندتان یاری کنید که نگرش سالمی در خصوص غذا داشته باشد. به صراحت به او بگویید که غذا برای تامین مواد مغذی بدن است نه برای آرامش پیدا کردن در مواقع غم یا سرگرم شدن در مواقع بی حوصلگی.

از گفتن جملاتی مانند: سبزیجات خیلی سالمن خودداری کنید. بچه ها فکر می نمایند غذای سالم طعم بدی دارد. در عوض، در خصوص خوشمزه بودن سبزیجات و سایر غذاهای مقوی صحبت کنید.

به جای کوشش برای جلب رضایت همه در هر وعده غذایی، یک وعده غذایی متعادل که برای همه افراد سالم است، سرو کنید و برای میان وعده محدودیت هایی را در نظر بگیرید.

نق زدن کودک

نق زدن می تواند یک عادت بسیار بد در رفتار کودک با والدین باشد، به خصوص اگر این کار باعث گردد که او به خواسته اش برسد. کنترل نق زدن کودک، قبل از اینکه به مسئله ای عظیم تبدیل گردد بسیار مهم است. در ادامه به چند راه چاره در این زمینه اشاره نموده ایم.

اولین اقدام مناسب در برابر نقش زدن کودک، نادیده دریافت است. به فرزندتان نشان دهید که نق زدن او نمی تواند نظر شما را عوض کند. وقتی کودک، نق زدنش را متوقف کرد به او توجه مثبت نشان دهید.

به فرزندتان روش های مناسب کنترل احساسات ناراحت نماینده را یاد بدهید. به او نشان دهید که گفتن جمله ای مثل من امروز ناراحتم که نرفتیم پارک نتایج بهتری از نق زدن به دنبال دارد.

مسائل زمان خواب بچه ها

چه فرزندتان برای خوابیدن مقاومت می نماید چه اصرار به خوابیدن با شما دارد، ضروری است بدانید مسائل زمان خواب در نوزادان و بچه ها بسیار رایج اند و اگر در این زمینه به فرزندتان یاری نکنید این مسائل می تواند موجب کمبود خواب در کودک گردد. کمبود خواب با افزایش مسائل رفتاری در بچه ها خردسال ارتباط دارد و همچنین می تواند منجر به مسائل جسمی گردد.

قوانین مشخصی برای قبل از خواب مشخص کنید و یک روال سالم برای خواب ایجاد کنید. ثبات و قاطعیت برای یاری به بچه ها در ایجاد عادت های خواب سالم، بسیار کلیدی است. بنابراین حتی اگر مجبور شدید فرزند خود را در عرض یک ساعت 10 بار به اتاقش برگردانید، این کار را ادامه دهید. با ادامه این راه چاره درنهایت، رفتار قبل از خواب کودک بهبود می یابد.

پرخاشگری بچه ها

ممکن است فرزندتان هنگامی که در یادگیری ریاضی ناکام می گردد کتابش را پرت کند یا ممکن است هنگامی که عصبانی است خواهر یا برادرش را بزند. بعضی از بچه ها پرخاشگر می شوند زیرا نمی دانند چگونه احساسات خود را به روشی مناسب کنترل نمایند. بعضی بچه ها نیز کمال گرا هستند و هر وقت اوضاع مطابق برنامه ریزی آن ها پیش نمی رود به شدت خشمگین می شوند.

سوال بعضی از والدین این است که با کودک پرخاشگر چگونه رفتار کنیم. رفتار پرخاشگرانه در بچه ها نوپا و پیش دبستانی امری طبیعی است اما با رشد کودک و کسب مهارت های جدید، پرخاشگری باید کاهش یابد. گر فرزندتان به شخصی آسیب رساند، امتیازی را از او بگیرید و از روش جبران خسارت بهره ببرید. اگر پرخاشگری با گذشت زمان بهتر نشد، از متخصص یاری بگیرید.

درنهایت، همان طور که مطالعه کردید رفتار کودک با والدین گاهی اوقات با مسائلی همراه است که در این شرایط مهم است بدانید با فرزند خود چگونه برخورد کنید. اگر می گویید با فرزندم مشکل دارم ضروری است به خاطر داشته باشید که طبیعی است گاهی اوقات فرزندتان رفتارهای نامناسبی نشان دهد. دوره هایی مانند این دوره ها طبیعی است و ممکن است فقط یک فرایند رشد باشد که کودک شما احتیاج دارد از آن گذر کند.

منبع: اتاق

به "رفتار مناسب والدین با اشتباهات بچه ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رفتار مناسب والدین با اشتباهات بچه ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید